Politiikka

”Periaatteet kaipaavat tukea ennen kaikkea kansalaisilta” – Tytti Tuppurainen YK-liiton johtoon

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

SDP:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen on valittu Suomen YK-liiton uudeksi puheenjohtajaksi tuleviksi kahdeksi vuodeksi. Hän seuraa tehtävässä keskustan kansanedustajaa Katri Kulmunia.

Suomen YK-liitto on vuonna 1954 perustettu kansalaisjärjestö, joka tekee tunnetuksi ja tukee Yhdistyneiden kansakuntien toimintaa ja periaatteita.

– YK:n arvot ja kansainvälisen yhteistyön periaatteet kaipaavat tukea jäsenvaltioilta ja ennen kaikkea kansalaisilta, Tuppurainen korostaa YK-liiton verkkosivuilla.

Suuntaus on huolestuttava.

Hän muistuttaa, että YK:n ihmisoikeusjulistus ja siihen perustuvat sopimukset eivät ole enää loukkaamattomia edes länsimaiden poliitikkojen puheissa.

– Suuntaus on huolestuttava. Monenkeskinen, sääntöperusteinen kansainvälinen yhteistyö lujittaa rauhaa ja vakautta, ja sen puolesta on nyt kamppailtava, Tuppurainen painottaa liiton sivuilla.

Ennen puheenjohtajaksi valintaa Tuppurainen on ollut liiton varapuheenjohtaja vuosina 2016–2017. Toisen kauden kansanedustaja on eduskunnassa suuren valiokunnan 2. varapuheenjohtaja sekä maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat