Kotimaa

Perinteinen palvelu loppuu raitiovaunuista torstaina – HSL:n mukaan se tekee matkustamisesta entistä miellyttävämpää

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Kuljettajilta ei voi enää ostaa lippuja raitiovaunuista keskiviikon 31.1. jälkeen. Kun myynti päättyy, kertalippu on 1.2. alkaen hankittava ennen raitiovaunumatkan alkamista.

Kertalippuja saa matkapuhelimella, R-kioskeista, HSL:n lippuautomaatista, HSL:n palvelupisteistä ja matkakortilla. HSL:n verkkosivujen mukaan matkailijoille kertalippuja on myynnissä myös Eckerö Linen ja Viking XPRS:n infopisteissä. Ympäri Helsinkiä on myös lähes 400 Helsingin kaupungin pysäköintiautomaattia, joista saa HSL:n kertalippuja maksukortilla.

HSL:n mukaan kuljettajarahastuksen päättyminen tekee matkustamisesta entistä miellyttävämpää. Näin siksi, että HSL:n mukaan lippuja ostavat asiakkaat eivät enää aiheuta jonoa kuljettajan aition luokse.

”Erityisesti matkustajasatamissa laivojen saapuessa kuljettajan luokse on muodostunut pitkä lipunmyyntijono, mikä on hidastanut vaunun liikkeellelähtöä ja näin pidentänyt myös lippunsa etukäteen ostaneiden matkaa. Kun kaikki ostavat jatkossa lippunsa etukäteen, pystymme tarjoamaan luotettavampaa palvelua kaikille asiakkaille”, HKL-Liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi sanoo HSL:n verkkosivuilla.

HSL:n mukaan raitioliikenteen nopeuttaminen säästää 4–5 miljoonaa euroa vuosittain ja vähentää vaunujen tarvetta 8 – 10 vaunulla. Kuljettajien lipunmyynti alkoi vaunuissa vuonna 1978, aluksi kokeiluluontoisesti.

Arvolipun voi ostaa raitiovaunun lukijalaitteelta matkakortilla entiseen tapaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat