Politiikka

”Perseaukinainen saisi valita karenssin sijaan ehdollista” – ay-johtaja heittää idean ”järkensä menettäneille poliitikoille”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas pitää kolmen kuukauden karenssia työttömyysturvaan pienipalkkaiselle kovempana rangaistuksena kuin ehdollista vankeustuomiota.

– Voisiko innovatiivinen hallitus säätää tähänkin kohtaan valinnanvapauden? Perseaukinainen saisi valita karenssin sijasta ehdollista, Suokas heittää blogissaan.

Hänen mielestään ”työttömyysturvaa runtelevat poliitikot tuntuvat menettäneen järkensä”.

Aktiivisuutta ei voi osoittaa tekemällä satoja työpaikkahakemuksia.

– Puolta miljoonaa työtöntä kohti meillä on muutama kymmenen tuhatta avointa työpaikkaa. Yhtä sihteerin paikkaa hakee yli 300 pätevää hakijaa. Rakennusliikkeet eivät palkkaa omaa työvoimaa. Kuuden euron kokeilijat eivät kelpaa kenellekään. Tästä huolimatta hallitus poistaa työttömyyttä työnhakijoita aktivoimalla, Suokas paukuttaa.

Suokkaan mukaan aktiivisuutta ei voi osoittaa tekemällä kymmeniä tai satoja työpaikkahakemuksia.

– Se onnistuu vain viranomaisten tietokonelomakkeita täyttämällä. Viime viikolla liiton jäsen kertoi, että viidestä yrityksestä huolimatta lomakkeen täyttö ei onnistunut. Vika saattoi olla sähköisen lomakkeen täyttäjässä tai ohjelmassa. Varmaa on vain karenssi.

Otsikkoa korjattu ”ehtoollisen” sijasta ”ehdollista”. Tekstissä myös korjattu sama sana, jota Suokas oli käyttänyt tarkoittaen ilmeisesti ehdollista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat