Politiikka

Perussuomalaiset tilasi tutkimuksen – enemmistö suomalaisista ei hyväksy paperittomien maksuttomia palveluita

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Enemmistö eli 63 prosenttia suomalaisista ei hyväksy laittomasti maassa oleskelevien eli niin sanottujen paperittomien maksuttomia sosiaali- ja terveyspalveluita. Ainoastaan 29 prosenttia kannattaa niitä.

Luvut ilmenevät perussuomalaisten TNS-gallupilla huhtikuussa teettämästä tutkimuksesta.

– Perussuomalaiset on johdonmukaisesti tuonut esille laittomasti maassa olevien aiheuttamia kustannuksia ja kritisoinut tehtyjen selvitysten huonoa tasoa. Esimerkiksi Helsinki ei huomioi laskelmissaan erikoissairaanhoitoa tai houkuttelevuuden lisääntymistä, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan useat infektioyksiköiden lääkärit, kunnat, sairaanhoitopiirit ja jopa ministeriöt ovat esittäneet, että ilmaishoito on vetovoimatekijä maista, joissa hoidon saaminen ei ole mahdollista.

– Kustannusten lisääntymisen ohella laittomasti maassa olevien oikeuksien lisääminen kasvattaa kansanterveydellisiä ongelmia esimerkiksi vaikeiden tartuntatautien lisääntymisen myötä.

Helsinki on tehnyt päätöksen laajentaa laittomasti maassa oleskelevien palveluita. Vastaavia päätöksiä on tehty esimerkiksi Turussa ja Espoossa. Palveluiden lisäksi näille henkilöille annetaan monessa kunnassa maksusitoumuksia ja jopa käteistä rahaa.

Perussuomalaisten teettämästä gallupista ilmenee myös, että hallituspuolueiden äänestäjistä 73 prosenttia kannattaa perussuomalaisten näkemystä – oppositiostakin lähes 60 prosenttia.

– Kun muut puolueet vastustavat esityksiämme, ne eivät näytä ymmärtävän, että niiden omatkin kannattajat ovat hyvin kriittisiä laittoman maassa oleskelun suhteen. Myöskään sukupuolten välillä ei enää juurikaan ole eroa suhtautumisessa asiaan, Halla-aho sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat