Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Perussuomalaisten ehdokkaalta avaus: 20 % palkanalennus julkisen sektorin työntekijöille

Istock

Perussuomalaisten helsinkiläinen kuntavaaliehdokas Marko Kettunen esittää 20 prosentin palkanalennusta julkisen sektorin työntekijöille. Kettusen twiitti aiheesta on herättänyt runsaasti keskustelua Twitterissä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Milloin julkisen sektorin työntekijät osallistuvat koronatalkoisiin? Sellainen 20% määräaikainen palkanalennus ja säästöt tulonsiirtona ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjille ja työntekijöille olisi kohtuullista solidaarisuutta”, Kettunen kirjoitti.

Yksi vastaajista on professori Vesa Puttonen, joka sanoo suostuvansa opettajana mielellään, mutta jatkaa, ettei haluaisi, että esimerkiksi terveydenhoidon parissa työskenteleviä julkisen sektorin työntekijöitä vaaditaan mukaan.

”Tämäkö on erinomainen ehdotus lisäämään henkilöstöpakoa sote-alalta? Tämäkö on toimiva ehdotus lisäämään sote-alan vetovoimaa? Tämäkö on ratkaisu vaaralliseen työhön covid-potilaiden kanssa? Oliko vielä muita ehdotuksia?” toinen twiittaaja kirjoittaa Kettuselle.

”En ihan ymmärrä, miksi teillä julkisen sektorin säästöjen vastustajilla on aina ensimmäisenä jonossa sairaanhoitajat ja/tai opettajat. Julkisella työskentelee kymmeniä tuhansia valkokaulustyöntekijöitä, joiden työllä ei ole mitään suoraa vaikutusta peruspalveluiden toimivuuteen”, Kettunen vastaa eräälle.

Kettunen täsmentää myöhemmin ketjussa, että ”Palkkahaitarin yläpäästä ja peruspalveluiden ulkopuolelta olisi viisainta aloittaa”.

Kettunen on Liberaalipuolueen ex-puheenjohtaja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE