Politiikka

Perussuomalaisten ex-valtuutetulle syyte vihakirjoituksista

Kuopiolaiselle kaupunginvaltuutetulle on luettu syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjä vaatii miehelle sakkorangaistusta.

Syytteen mukaan Markus Antero Jukarainen julkaisi viime vuoden helmi-huhtikuussa Facebook-sivustollaan useita kirjoituksia, joissa uhataan ja halvennetaan Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia. Kirjoituksissa halvennettiin syytteen mukaan myös muslimeja ja somaleita uskonnon tai etnisen alkuperän perusteella.

Jukarainen kommentoi kirjoituksissaan muun muassa Helsingin moskeijahanketta, Kelan ruuhkia ja turvapaikanhakijoiden ikätestejä. Hän on poliisikuulustelussa myöntänyt kirjoittaneensa tekstit.

Syytetty valittiin Kuopion kaupunginvaltuustoon perussuomalaisten listoilta ja hän on edelleen valtuuston jäsen. Hänet kuitenkin erotettiin viime toukokuussa sekä puolueen paikallisyhdistyksestä että valtuustoryhmästä. Erottamisen taustalla olivat miehen kirjoitukset sosiaalisessa mediassa.

Tapauksen poliisitutkinnasta vastasi poliisin valtakunnallinen vihapuhetutkintaryhmä.

Syyttäjän mukaan Jukarainen tulee tuomita vähintään 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Juttua käsittelee Pohjois-Savon käräjäoikeus.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat