Politiikka

Perussuomalaisten jakautuminen poiki tappouhkauksia – miksi Suomen uutiset vapautti kommentoinnin?

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten pää-äänenkannattaja Suomen uutiset päivitti viime tiistaina verkkosivujensa asetuksia siten, että uutisten kommentointi muuttui mahdolliseksi ilman rekisteröitymistä.

Tämä mahdollistaa sivuilla julkaistujen artikkelien kommentoimisen anonyymisti. Aikaisemmin sivuille on pitänyt rekisteröityä, jotta juttuja on voinut kommentoida.

Tiistaina myös perussuomalainen eduskuntaryhmä jakaantui kahtia, kun 20 kansanedustajaa perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän. Hajoaminen oli seurausta Jussi Halla-ahon nousemisesta perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Kuluvan viikon aikana perussuomalaisten ryhmästä eronneet kansanedustajat ovat saaneet osakseen kovaa ryöpytystä internetissä. Ryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoi keskiviikkona Uuden vaihtoehdon kansanedustajien saaneen jopa tappouhkauksia.

Ihmetystä onkin herättänyt, miksi Suomen uutisten verkkosivujen kommentointi vapautettiin samoihin aikoihin.

Ihmisillä on tunteet pinnassa ja välillä tulee aika rumaakin kielenkäyttöä.

Suomen uutisten päätoimittajan Matias Turkkila kommentoi Demokraatille, että vapaalla kommentoinnilla sivusto palvelee paremmin kohdeyleisöään.

– Tossa oli varmaan sellainen ajankohta, että hyvin monella oli hirveä tarve kertoa omat terveisensä Suomen uutisten kautta. Teimme tuollaisen muutoksen, ja sieltä on tullut hirveä määrä tavaraa, Turkkila kuvailee.

Turkkila huomauttaa, että tällä hetkellä sivuston kommenttipalstaa joudutaan moderoimaan ”kovalla kädellä”.

– Ihmisillä on tunteet pinnassa ja välillä tulee aika rumaakin kielenkäyttöä. Siivoamme sivustoa kuitenkin sitä mukaa, kun kommenttia tulee.

Turkkilalta kysyttäessä, onko juuri puoluejohdon vaihtuminen se syy miksi ihmisille on haluttu antaa enemmän ääntä, hän valitteli kiirettään ja antoi vain lyhyen lausunnon.

– Se meni tuon tilanteen mukaan, että tässä tilanteessa tuntui hullulta pitää se (kommentointi) kiinni.

Kommentoinnin avaaminen linkittyi Turkkilan mukaan samaan ajankohtaan puoluekokouksen ja sen jälkeisten tapahtumien kanssa, mutta sen kummemmin hän ei asiaa tällä hetkellä kommentoinut.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat