Politiikka

Perussuomalaisten taistelu tuulimyllyjä vastaan jatkuu koko hallituksen tuella — ”Valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa”

Perussuomalaisten taistelu tuulimyllyjä vastaan jatkuu. Ja nyt keskustan ja kokoomuksen tuella, hehkuttavat perussuomalaisten kansanedustajat Leena Meri ja Ritva Elomaa tiedotteessaan.

Perussuomalaisten vaatimuksesta aloitetaan selvitystyö tuulivoimaloiden infraäänen leviämisestä, laajuudesta ja voimakkuudesta sekä terveysvaikutuksista ihmisiin ja tuotantoeläimiin.

— Tuulivoiman tulevaisuus, mahdollisine tukijärjestelmineen, selviää vasta terveysvaikutustutkimuksen jälkeen. Valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa. Nämäkin päätökset osoittavat konkreettisesti sen, mihin perussuomalaisia tarvitaan hallituksessa, sanoo eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Leena Meri.

— Tutkimuksen pohjalta saadaan päättäjille vihdoin kaivattua tietoa, jonka pohjalta voidaan arvioida sekä nykyisten että suunnitteilla olevien voimaloiden toimintaa sekä sijoittamista ja turvallista etäisyyttä suhteessa asutukseen ja tuotantoeläinsuojiin, korostaa puolestaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Ritva Elomaa.

Terveysvaikutusselvitys tehdään sosiaali- ja terveysministeriön johdolla. Samalla kuntapäättäjien on pysäytettävä uusien tuulivoimaloiden rakentaminen ja laitettava kaavat jäihin terveysvaikutustutkimuksen ajaksi.

Samalla Sipilän hallitus sulkee tuulivoimaloiden syöttötariffijärjestelmän ensi vuonna.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat