Politiikka

”Perusteetonta työttömien pompottelua” – Sd-kansanedustaja vaatii ministeri Lindströmiä jatkamaan kuntakokeilua

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Ilmari Nurminen pitää perusteettomina hallituksen aikeita olla jatkamatta työvoimapalvelujen kuntakokeilua Pirkanmaalla.

– Nyt näyttää siltä, että TE-palvelut siirtyvät maakunnalle vuonna 2020. Pirkanmaan työvoimapalvelujen kuntakokeilua taas aletaan ajamaan jo tänä vuonna alas ja se päättyy tämän vuoden lopussa, Nurminen huomauttaa.

– On perusteetonta työttömien pompottelulta lopettaa kokeilu ja siirtää työvoimapalvelujen asiakkaat takaisin TE-toimistoihin vuodeksi ja sitten jälleen maakunnan palveluihin siirtymäajalla.

Pirkanmaalla on luotu toimiva malli.

Hän kertaa, että marraskuun 2017 lopussa kokeilun piirissä oli 22 734 asiakasta, joista työttömiä oli 14 263. Työttömien lisäksi mukana on esimerkiksi asiakkaita, jotka ovat työllistämistä edistävissä palveluissa sekä työvoiman ulkopuolella olevat. Marraskuussa kokeilun asiakkaiden aktivointiaste työllistämistä edistäviin palveluihin oli 28,7 prosenttia.

– Pirkanmaalla on luotu toimiva malli, jolla on saatu hyviä tuloksia lyhyessä ajassa. Se tulisi siirtää maakuntatason toiminnaksi jatkossa ja mallia voitaisiin mahdollisesti monistaa myös muualle Suomeen.

– Huolena on, että hallitus heittää hukkaan hyvän toimintamallin ja siihen tehdyt satsaukset, Nurminen sanoo.

Työministeri Jari Lindström (sin.) mukaan hallitus ei aio jatkaa kokeilua työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toiveista huolimatta. Asia selvisi, kun valiokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov teki ministerille asiasta kirjallisen kysymyksen.

– Tämän kokeilun myötä olemme saaneet selviä tuloksia siitä, kuinka merkityksellisiä työllisyyspalveluiden riittävä resursointi ja työllistymään pyrkivän henkilökohtainen palvelu ovat, Nurminen toteaa.

– Tuloksekkaan kokeilun lopettaminen on karhunpalvelus sekä työttömille että yhteiskunnalle, Nurminen päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat