Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Perustuslakivaliokunnan mukaan hallituksen esitykset sosiaalietuuksien indeksijäädytyksistä ja työttömyysturvan heikennyksistä perustuslain mukaisia

LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mukaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen lakiesitykset sosiaalietuuksien indeksijäädytyksistä ja työttömyysturvan heikennyksistä ovat perustuslain mukaisia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Perustuslakivaliokunnan lausunnot lakiesityksistä valmistuivat tiistaina pitkäksi venähtäneen kokouksen jälkeen.

Valiokunnan puheenjohtajan Heikki Vestmanin (kok.) mukaan valiokunta ei ollut lausunnoista yksimielinen, vaan niistä äänestettiin ja lausuntoihin sisältyy eriäviä mielipiteitä. Eriäviä mielipiteitä lausuntoihin jättivät perustuslakivaliokunnan SDP:läiset, vihreät ja vasemmistoliittolaiset jäsenet.

Vestmanin mukaan valiokunta ei jakautunut äänestyksissä hallitus-oppositio-jaon mukaisesti, mutta tämän tarkemmin hän ei äänestyskäyttäytymistä avannut.

Työttömyysetuuksiin maksettavan lapsikorotuksen osalta valiokunta katsoi, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan tulee selvittää lapsikorotuksen poiston porrastamista, jotta lapsikorotuksia saaneet perheet eivät joutuisi kohtuuttomiin tilanteisiin.

-  Valiokunta oli yksimielinen, että valtioneuvoston tulee huolella jatkossakin arvioida ja seurata näiden esitysten vaikutuksia perusoikeuksien toteutumiseen ja niiden yhteisvaikutuksia, Vestman sanoi STT:lle eduskunnassa.

Perustuslakivaliokunta antoi lausuntonsa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, jonka on tällä viikolla määrä saada valmiiksi mietintönsä hallituksen kolmesta sosiaaliturvaa heikentävästä lakiesityksestä.

Viime viikolla perustuslakivaliokunta sai valmiiksi lausuntonsa hallituksen asumistukien heikennyksiä koskevasta lakiesityksestä. Yksimielisen valiokunnan mukaan lakiesitys ei ollut perustuslain vastainen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE