Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Perustuslakivaliokunta ravintoloiden sulkemisesta: Hyväksyy täsmennyksin – ”Säännöksen soveltaminen on sidottava selkeästi poikkeusoloihin”

Lehtikuva / Markku Ulander

Perustuslakivaliokunnan on antanut lausunnon ravintoloiden sulkemisesta. Valiokunta on hyväksynyt esityksen täsmennyksin. Valiokunta esittää muun muassa, että kieltoa rajataan alueellisesti ja ajallisesti tilanteen salliessa.

Rane Aunimo

Demokraatti

– Hallituksen esityksestä ei ilmennyt, että riittävällä tavalla, että on kyse poikkeuslainsäädännöstä. Säännöksen soveltaminen on sidottava selkeästi poikkeusoloihin. Toiseksi perustuslakivaliokunta esittää, että kieltosääntely voidaan toteuttaa myös alueellisesti ja ajallisesti rajaten, valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi eduskunnassa keskiviikkona.

Hallitus antoi eilen eduskunnalle esityksen, jolla määrätään ravintolat, kahvilat ja vastaavat suljettaviksi toukokuun loppuun asti.

Ojala-Niemelän mukaan valiokunnassa pohdittiin sitä, ovatko toimet koko maassa välttämättömiä, koska tilanne eri alueilla vaihtelee suuresti koronatartuntojen osalta. Ojala-Niemelä kysyi, että onko tämä oikeasuhtainen toimi esimerkiksi Kainuussa, jossa ei ole vielä yhtään todettua tautitapausta.

Perustuslakivaliokunta pitää välttämättömänä, että lailla säädetään ravintoloiden sulkemisesta aiheutuneiden menetyksien kohtuullisesta korvaamisesta yrittäjille.

Ojala-Niemelä sanoi, että laki on tarpeen kumota heti, kun sille ei ole osoitettavissa välttämättömiä syitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE