Politiikka

Peter Östmanin joulukalenteri avautui – ensimmäisessä luukussa Jutta Urpilainen

Johannes Ijäs
Peter Östman kehuu joulukalenterissa kollegoitaan.
Johannes Ijäs
Peter Östman kehuu joulukalenterissa kollegoitaan.
Johannes Ijäs
Peter Östman kehuu joulukalenterissa kollegoitaan.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman esittelee tekemässään joulukalenterissa Suomen 100 juhlavuoden hengessä työtovereidensa joukosta 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan (tiedote joulukalenterista).

Kehutaan edustajakaveri päivässä – joulukalenterin ensimmäisessä luukussa on  SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen.

– Tapasin Jutta Urpilaisen ensimmäisen kerran keväällä 2003 eduskuntavaalitilaisuudessa Himangalla. Nuori luokanopettaja vaikutti siinä vaiheessa olevan keskustelussa vähän kokematon, muuta tuli valituksi eduskuntaan. Viisi vuotta myöhemmin hänestä tuli puolueen puheenjohtaja, Östman kirjoittaa.

– Vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen hänet valittiin valtiovarainministeriksi keskellä finanssikriisiä. Tuon tehtävän hän hoiti hienosti. Meillä yhteistyö toimi hyvin. Kaudella 2011-2015 olin Suuren valiokunnan jäsen. Jutta vieraili valiokunnassa harva se viikko, joskus jopa useita kertoja viikossa, neuvotteluvaltuutuksien saamiseksi Brysseliin EU:n valtiovarainministerien kokoukseen. Olin iloisesti yllättynyt siitä, miten nopeasti hän oppi uusia asioita. Hän sai myös pian kunnioituksen kollegojensa joukossa Brysselissä, hän jatka.

Yksityishenkilönä Östman kuvaa Urpilaista hyvin maanläheiseksi ihmiseksi.

– Iloinen ja ulospäin suuntautuva. Minulla on ollut myös etuoikeus tutustua hänen mieheensä Juhaan. Paljon iloa ja onnea elämäänne Jutta ja Juha pikkupojan vanhempina. Hyvää joulua! Östman päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat