Politiikka

Petteri Orpolle ankaraa arvostelua – ”Hän suoraan myöntää, että ähäkutti, eihän me tätä oikeastaan edes ajeta”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon puheita Facebook-sivuillaan. Ylen kanavilla vietettiin eilen ns. kokoomuksen päivää, ja Niinistö pitää hyvänä, että puoluejohtajat pannaan tenteissä lujille.

Niinistön mielestä Orpo on käytännössä jo vetäytynyt kaikista kokoomuksen päivähoidon ja varhaiskasvatuksen ”vaaliteemoistaan”.

”Ensin hän vähätteli hallituksen tekemiä kovia leikkauksia varhaiskasvatukseen, jotka ovat kasvattaneet ryhmäkokoja ja rajoittaneet päivähoito-oikeutta. Sen jälkeen Orpo vetäytyi myös ehdotuksesta maksuttomasta varhaiskasvatuksesta. Se siitä kokoomuksen koulutuksen arvostamisesta.”

Niinistön mukaan lastentarhanopettajien ja lastenhoitajien palautteen perusteella hallituksen leikkaukset ovat heikentäneet merkittävästi juuri eniten tukea tarvitsevan lapsen saamaa apua.

”Maksuttomasta varhaiskasvatuksesta Orpo sanoi, että se on ”pitkän aikavälin tavoite”, mutta nyt ei rahaa ole. Miksi ihmeessä kokoomus väittää ajavansa jotain, jonka se itse samalla priorisoi pois seuraavan neljän vuoden aikana toteutettavista tavoitteista? Hän suoraan myöntää, että ähäkutti, eihän me tätä oikeastaan edes ajeta.”

Niinistö toistaa taas, että politiikka on arvovalintoja.

”Kokoomus on valmis aina tiukassa paikassa laittamaan leikkaukset ja talouskurin koulutuksen edelle.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat