Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Petteri Orpolle ja Päivi Nergille tunnustus viestinnästään pakolaiskriisin yhteydessä – “Onnistuivat tuomaan esiin tilanteen vakavuuden ja vaikeuden lietsomatta paniikkia ja pelkoa”

Viestintätoimisto Tekir myöntää valtiovarainministeri Petteri Orpolle ja alivaltiosihteeri Päivi Nergille tunnustuspalkinnon luottamusta herättävästä viestinnästä.

Demokraatti

Demokraatti

Palkinto luovutettiin tunnustuksena Orpon ja Nergin ansiokkaasta viestintätyöstä sisäministerinä ja sisäministeriön kansliapäällikkönä vuosina 2015–2016, kun Euroopan pakolaiskriisi saavutti Suomen.

”Kymmenvuotisjuhliemme kunniaksi halusimme palkita henkilöitä, jotka ovat omalla viestinnällään edistäneet ja rakentaneet luottamusta viime vuosina. Monien hyvien ehdokkaiden joukosta esiin nousi kirkkaasti sisäministeriön toiminta vuosien 2015–2016 pakolaiskriisin yhteydessä”, sanoo Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa tiedotteessa.

Vuoden aikana Suomeen saapui 32 000 turvapaikanhakijaa.

”Tilanteen kärjistyessä ministeri Orpo ja kansliapäällikkö Nerg vahvistivat omilla viesteillään sovittelun ilmapiiriä. He korostivat, että turvapaikanhakijoiden tilanne ratkaistaan yhteistyöllä ja keskustelulla, ei vihapuheella ja väkivallalla. On perusteltua uskoa, että ilman sisäministeriön määrätietoista operatiivista toimintaa sekä sinnikästä ja sovittelevaa viestintää yhteiskunnallinen asenneilmapiiri olisi ollut merkittävästi synkempi. Nerg ja Orpo onnistuivat tuomaan esiin tilanteen vakavuuden ja vaikeuden lietsomatta paniikkia ja pelkoa”, Saukkomaa sanoo.

Palkinnon perusteissa todetaankin, että ”Petteri Orpon ja Päivin Nergin viestintä vaikeassa tilanteessa oli realistista, rehellistä ja myötätuntoista ja vahvisti luottamuksen ilmapiiriä yhteiskunnassamme”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE