Politiikka

”Pieni avautuminen olisi nyt paikallaan” – Sipilän twiitti herätti demariedustajan mukaan vain lisää kysymyksiä

Jukka-Pekka Flander
Joona Räsänen.
Jukka-Pekka Flander
Joona Räsänen.
Jukka-Pekka Flander
Joona Räsänen.

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen liittyi alkuillasta päivän kuumimman sisäpolitiikan uutisen kommentoijien laajaan joukkoon. Hän ottaa asiaan kantaa Facebookissa.

– Toimittaja Lauri Nurmi julkaisi tänään kirjan, jossa hän väittää että pääministeri ja maan hallitus olivat varautuneet jo pidemmän aikaa perussuomalaisten hajoamiseen puheenjohtajavaalin seurauksena, Räsänen taustoittaa päivityksensä aluksi.

Hän viittaa Perussuomalaisten hajoamisen historia –kirjaan. Sen mukaan Juha Sipilä (kesk.) ei puhunut totta eduskunnan täysistunnossa, kun hän kiisti tienneensä Timo Soinin ja muiden ex-perussuomalaisten loikkaussuunnitelmasta.

– Tästä asiastahan keskusteltiin laajasti jo kesällä. Tuolloin eduskunnassa pääministeri Sipilä, asiasta erikseen kysyttäessä, kertoi kyllä aivan toisenlaisen kertomuksen. Joku ei siis nyt puhu totta, päättelee Räsänen monen muun tavoin.

Kirjan väitteet ovat Räsänen mielestä sen verran kovia, että olisi vain ja ainoastaan Sipilän etu, että hän käyttäisi asiasta selventävän puheenvuoron.

– Sipilän nyt asiaan lähettämä yksi twiitti vain herättää lisää kysymyksiä, eivätkä Nurmen väitteet tuommoisella hälvene, Räsänen toteaa.

Joku ei siis nyt puhu totta.

Sipilän kirjoiti Twitter-tilillään tänään, että ”insinöörin mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista kahteen puolueeseen”.
Sipilän mukaan hänen puheenvuoronsa eduskunnassa 19. kesäkuuta pätee.

Räsäsen mukaan se, että Suomen pääministeri on jälleen kerran mukana epämääräisessä kohussa, jossa vielä epäillään hänen sanojensa pitävyyttä, ei ole kenenkään etu.

Kuten sanonta kuuluu, pieni avautuminen olisi nyt paikallaan, demariedustaja vinkkaa.

Pääministerin kannattaisi Räsäsen mukaan puhua nyt niin totta kuin asia on  eikä vain niin totta kuin hän osaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat