Politiikka

Piikkio Works lakossa taas huomenna

as tallink grupp
Piikkio Works valmistaa mm. hyttejä laivoihin.
as tallink grupp
Piikkio Works valmistaa mm. hyttejä laivoihin.
as tallink grupp
Piikkio Works valmistaa mm. hyttejä laivoihin.

Piikkiöläinen Piikkio Worksin työntekijät olivat lakossa 18.-23.8.2017 vastalauseena työnantajan yksipuoliselle ja laittomalle palkanalennukselle. Tätä erimielisyystä on pyritty ratkaisemaan edelleen neuvottelemalla, mutta työnantaja ei ole suostunut vieläkääkään noudattamaan työehtosopimuksen palkkamääräyksiä tiedottavat Teollisuusliiton (SAK) työntekijät.

– Vaikka neuvotteluissa on ollut apuna Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton asiantuntijat, työnantaja ei ole suostunut rauhoittamaan tilannetta, vaan jatkaa itsepäisesti toimintaansa, kertoo pääluottamusmies Susanna Kiukainen.

– Työnantaja ei ole suostunut vetämään takaisin palkanalennusta, vaan on ilmoittanut henkilökohtaisesti jokaiselle työntekijälle erikseen uudet aikapalkat, jotka laskevat käytännön aikapalkkaa 95 % osalta työtekijöistä. Työntekijäkohtainen palkanalennus
on useita euroja tunnissa. Palkanalennus tulee voimaan työnantajan ilmoituksen mukaan 16.10.2017, päääluottausmies valaisee.

Työntekijät katsovat, että työnantaja rikkoo tällä toiminnalla työehtosopimusta. Työntekijät ovat vastalauseena tälle toiminnalle lakossa perjantain 1.9.2017. Työntekijät ovat yrittäneet sopia asiaa neuvotteluteitse, mutta työnantaja on suorastaan kieltäytynyt neuvottelemasta asiasta. Työntekijät ovat huolissaan, että
työnantajan jyrkkä asenne vaikeuttaa ja vaarantaa paitsi yrityksen tulevaisuuden, niin myös hyvän talouskasvun telakkateollisuudessa.

– Yrityksen omistajaa, Jan Meyeriä on tiedotettu jo toukokuussa tästä huolesta, mutta toistaiseksi yrityksen omistaja ei ole asiaa ottanut todesta, kertoo pääluottamusmies Susanna Kiukainen.

Piikkio Works Oy tarjoaa kokonaisia majoitusratkaisuja meri-, offshore- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin. Ensimmäinen hyttitehdas perustettiin Piikkiöön, joka sijaitsee Lounais-Suomessa lähellä Turkua, jo vuonna 1982. Yli 30-vuotisen toimintansa aikana yhtiö on toimittanut yli 130 000 hyttiä ja kylpyhuoneyksikköä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat