Kotimaa

Piispa Laajasalolle synninpäästö – ”Kuitteja poikkeuksellisen paljon hukassa”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Ulkopuolinen selvittäjä on käynyt läpi Helsingin piispan Teemu Laajasalon luottokorttiostot ja matkalaskut vuosilta 2013-2017, jolloin hän toimi Kallion kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Selvityksen teki Mara Audit oy Helsingin seurakuntayhtymän tilauksesta ja Laajasalon omasta pyynnöstä. Selvittäjän mukaan kaikkiin ostoihin löytyi asianmukainen selitys.

Laajasalolla oli luottokorttiostoja tuolla jaksolla yhteensä 351. Selvittäjän mukaan kuitteja oli kolmelta viime vuodelta poikkeuksellisen paljon hukassa. Kahdessa majoituksessa kustannus oli ollut sen mukaan liian korkea.

– Tarkastuksessa ei ole näitä kahta tapahtumaa lukuun ottamatta todettu poikkeuksellisia ostoja, ja tarkastuksen mukaan selvitykset ovat riittävät ja asianmukaiset, tarkastustoimikunnan puheenjohtaja Pertti Sundberg sanoo.

MAURA Audit Oy haastatteli Teemu Laajasaloa erikseen vielä hänen lähettämiensä lisäselvitysten jälkeen.

Laajasalo ilmoitti tammikuussa maksavansa takaisin liian kalliista matkoista aiheutuneet kulut ja korvaavansa virheellisesti merkityn päivärahan.

MAURA Audit Oy kiinnitti raportissaan huomiota muun muassa siihen, että joistakin majoittumisista on maksettu poikkeuksellisen korkeita hintoja ilman perusteita, ja että esimerkiksi osaa pienhankinnoista on vaikea todentaa ilman kuittia tai muuta fyysistä dokumenttia. Esille nousivat myös ohjeiden puutteet ja epäselvät tarkastus- ja hyväksymiskäytännöt.

Ulkopuolinen selvittäjä kävi samalla läpi kaikkiaan 50 johtajan, päällikön ja kirkkoherran luottokorttiostot ja matkalaskut vuodelta 2017. Puuttuvat tai puutteelliset tositteet viime vuodelta ovat selvityksen mukaan euromääräisesti 7 685 euroa, ja ne ovat kasaantuneet muutamille kortinhaltijoille.

Tarkastusraportti on kokonaisuudessaan luettavissa seurakuntayhtymän sivuilla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat