Uutiset

Pirkanmaalla on Suomen tyytyväisimmät asukkaat – Lempäälä ja Tampere kyselyn kärjessä

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Tuoreen selvityksen mukaan Lempäälän asukkaat ovat tyytyväisimpiä kotikuntaansa. Kuopion kupeessa sijaitseva Siilinjärvi säilytti kakkossijansa ja Turun naapurikunta Kaarina sijoittui kolmanneksi.

– Kuntarating 2015 -tutkimuksen mukaan asukkaat ovat tyytyväisimpiä kunnissa, jotka sijaitsevat kehittyvien kaupunkien ja hyvien palvelujen läheisyydessä, kertoo tutkimuksen tehneen Epsi Ratingin Suomen toimitusjohtaja Tarja Ilvonen tiedotteessa.

– Näistä kunnista löytyy palvelujen lisäksi myös suomalaisten arvostamaa omaa rauhaa ja luontoa. Tyytymättömimpiä ollaan kunnissa, jotka ovat läpikäyneet kuntaliitoksia, joutuneet rakennemuutoskunniksi tai tekemään taloudellisen tilanteen takia muita merkittäviä säästöjä, hän selvittää.

Suurten kaupunkien ykkössijaa tyytyväisyyskyselyssä pitää aiempaan tapaan Tampere. Suurista kaupungeista kärkikolmikkoon seuraavaksi ylsivät Helsinki ja Espoo.

Tutkimukseen haastateltiin yli 6500 henkeä. Tutkimustuloksissa mukana ovat kunnat, joista on saatu vähintään 25 vastausta. Kehyskunnista edellisvuonna ykkössijan saanut Pirkkala jäi tänä vuonna ilman virallista tulosta vähäisen haastattelumäärän takia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat