Lukijaristeily2017
tuntematonsotilas

Pitkäaikaistyöttömien tilanteeseen käsiksi EU-tasolla – ”Nuorisotakuu loi myönteisen poliittisen ilmapiirin”

Kuva: Comittee of the Regions
Euroopan alueiden komitean jäsen Anne Karjalainen (sd.) korostaa, että julkisille työvoimapalveluille pitää taata riittävät resurssit.

Euroopan alueiden komitea (AK) kommentoi istunnossaan Euroopan komission jäsenvaltioilleen antamia suuntaviivoja, joilla pyritään helpottamaan pitkäaikaistyöttömien työllistämistä.

– Komission suositus pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen rakentuu nuorisotakuusta saaduille kokemuksille. Nuorisotakuu loi uudistamiselle myönteisen poliittisen ilmapiirin, joka olisi tärkeää myös pitkäaikaistyöttömien työllistymisen parantamisessa, sanoo AK:n suomalaisjäsen Anne Karjalainen (sd, PES) komitean tiedotteessa.

Euroopan komissio esittää yksilöllistä arviointia kaikille yli vuoden työttömänä olleille. Heille tarjottaisiin myös työllistymissopimusta, joka sisältäisi konkreettisen ja yksilöllisen työllistymissuunnitelman.

Kansallisesti rahoitetun koulutuksen kohdentaminen pitkäaikaistyöttömille on ensiarvoisen tärkeää.

Karjalaisen mukaan painopistettä pitääkin siirtää passiivisesta työvoimapolitiikasta aktiivitoimenpiteisiin.

– Mikäli työllistymistä erityisesti julkiselle sektorille halutaan edistää, tulee myös työnantajien tarpeet ottaa nykyistä paremmin huomioon pitkäaikaistyöttömien työllistämis- ja tukipalveluissa, Karjalainen lisää.

Jotta yksilöityjä palveluita pitkäaikaistyöttömille pystytään, on AK:n mukaan syytä taata julkisille työvoimapalveluille riittävät resurssit. Myös köyhyyden ja syrjäytymisen torjuntaan on kiinnitettävä AK:n mukaan huomiota.

– Kansallisesti rahoitetun koulutuksen kohdentaminen pitkäaikaistyöttömille on ensiarvoisen tärkeää. Jäsenvaltioita kehotetaan rakentamaan työhön perustuvia oppimisjärjestelmiä, joissa yhdistetään teoriaa ja käytäntöä sekä modernisoimaan ammatillista koulutusta, Karjalainen sanoo.

Prikaatikenraali Eskelinen ottaa vastaan Ilmavoimien komentajan tehtävät

Kuva: lehtikuva / kaisa siren

Prikaatikenraali Sampo Eskelinen ottaa vastaan Ilmavoimien komentajan tehtävät vaihtokatselmuksessa Jyväskylän Tikkakoskella maanantaina.

Väistyvä komentaja, kenraalimajuri Kim Jäämeri puolestaan siirtyy Puolustusvoimien strategiapäälliköksi kesäkuun alussa.

Prikaatikenraali Eskelinen, 53, on järjestyksessään 20. Ilmavoimien komentaja. Hän siirtyy tehtävään Puolustusvoimien suunnittelupäällikön virasta.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa Satakunnan lennoston komentajana ja Ilmavoimien operaatiopäällikkönä.

Prikaatikenraaliksi Eskelinen ylennettiin itsenäisyyspäivänä 2015.

Kenraalimajuri Jäämeri, 52, on palvellut Ilmavoimien komentajana huhtikuusta 2014.

Manchesterin iskuun liittyen jälleen uusi pidätys – yhteensä 14 otettu kiinni

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Britanniassa poliisi on tehnyt jälleen pidätyksen Manchesterin maanantaiseen terrori-iskuun liittyen. Poliisi on pidättänyt 25-vuotiaan miehen, jota epäillään yhteyksistä iskuun.

Mies otettiin kiinni Old Traffordissa Manchesterin itäpuolella.

Eilen poliisi otti kiinni 20- ja 25-vuotiaat miehet Pohjois-Manchesterissa. Kaikkiaan iskuun liittyen on otettu kiinni 14 ihmistä.

Poliisi epäilee, että maanantaina itsensä Manchester Arenalla räjättänyt Salman Abedi kuului jihadistiverkostoon.

Britanniassa tehtyjen pidätysten lisäksi Libyan poliisi on pidättänyt Abedin isän ja veljen.

Amerikkalaisen poptähden Ariana Granden konserttiin tehdyssä iskussa kuoli 22 ja haavoittui yli sata henkeä.

Yhdysvaltojen ministeri väläyttää: ”Kannettavat kiellettävä ulkomaan lennoilla”

Kuva: LEHTIKUVA / Getty Images

Yhdysvallat voisi harkita kannettavien tietokoneiden kieltämistä kaikilla ulkomaan lennoilla, kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri John Kelly (kuvassa) sanoi sunnuntaina.

Hän totesi Fox Newsin haastattelussa, että terroriuhka matkustajakoneita vastaan on todellinen.

Eri lähteet kertoivat aiemmin tässä kuussa, että Yhdysvallat harkitsee läppärikiellon laajentamista Euroopan-lennoille.

Sen jälkeen EU:n ja Yhdysvaltojen edustajat ovat keskustelleet lentoliikenteen turvallisuudesta. Myös Kelly tapasi EU:n edustajia matkustaessaan presidentti Donald Trumpin mukana tämän lauantaina päättyneellä kiertomatkalla.

Yhdysvallat on jo kieltänyt kaikkien kännykkää suurempien laitteiden tuomisen matkustamoon lennoilla, jotka saapuvat kahdeksalta Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan lentokentältä.

Trump syyttää: ”Media keksii nimettömiä lähteitä”

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syyttää jälleen mediaa valehtelusta.

Trump tviittasi, että valheellinen media keksii nimettömiä lähteitä. Trumpin mukaan monet Valkoisesta talosta vuodetut tiedot ovat itse asiassa median kehittämiä valheita.

– Aina kun valeuutismedia kirjoittaa ”lähteet kertovat” eikä mainitse nimiä, on hyvin mahdollista, että lähteitä ei ole olemassakaan, vaan valeuutisten kirjoittajat ovat keksineet heidät, Trump tviittasi.

Trump ei nimeä mitään tiettyä mediaa tai uutisjuttua. Tviitit ovat kuitenkin todennäköisesti reaktio viime päivinä yhdysvaltalaismediassa olleisiin tietoihin, joiden mukaan Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner oli ehdottanut Venäjälle salattua yhteydenpitokanavaa Valkoiseen taloon.

Eilen Valkoinen talo kieltäytyi kommentoimasta väitteitä.

Keskustelua aiheesta

Ammuskelu Mississipin osavaltiossa – kahdeksan ihmistä kuollut

Yhdysvalloissa kahdeksan ihmistä on saanut surmansa ampumisten sarjassa Mississippin osavaltiossa, amerikkalaismedia kertoo. Epäilty ampuja on otettu kiinni.

Tapahtumien tarkka kulku on vielä epäselvä. Paikallisen Daily Dealer -lehden mukaan poliisi oli hälytetty poistamaan mies asunnosta Lincolnin piirikunnassa eilen illalla. Mies avasi tulen ja ampui yhden poliisin ja kolme muuta ihmistä.

Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi uskoo saman miehen ampuneen myös neljä muuta ihmistä kahdessa muussa osoitteessa. Joidenkin tietojen mukaan miehellä oli mukanaan panttivankina 16-vuotias poika, kun poliisi pidätti hänet.

Paikallisen median mukaan kiinniotettu mies on 35-vuotias ja hänellä on pitkä rikosrekisteri. Poliisi ei ole vielä kommentoinut miehen mahdollista motiivia. On myös edelleen epäselvää, tunsiko mies uhrejaan.