Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Pohjoinen näyttää lähettäneen viestin” – Pohjois-Korean epäillään laukaisseen taas ohjuksia

LEHTIKUVA / AFP Jung Yeon-Je

Etelä-Korean armeija epäilee Pohjois-Korean laukaisseen maanantaina kaksi ballistista ohjusta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kyseessä on jo neljäs Pohjois-Korean tekemä ohjuskoe tämän vuoden puolella. Myös Japanin rannikkovartiosto arvioi Pohjois-Korean tehneen kokeen ballistisella ohjuksella.

Etelä-Korean armeijan edustaja ilmoittaa maan epäilevän, että kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta laukaistiin kohti itää Sunanin lentokentältä Pjongjangista. Ohjukset ammuttiin Korean niemimaan itäpuolella Japaninmereen.

Pohjois-Korea on aiemmin tässä kuussa testannut kahdesti hypersoonista ohjusta, ja perjantaina se laukaisi kaksi rautateillä kuljetettavaa taktista ohjusta. Etelä-Korean liittolainen Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla asettavansa Pohjois-Korealle uusia pakotteita, mitä Pohjois-Korea on pitänyt ”provokaationa” ja syyttänyt Yhdysvaltoja tilanteen ”tahallisesta eskaloimisesta”.

-  Pohjoinen näyttää lähettäneen viestin vastauksena Yhdysvaltojen asettamille pakotteille… se on merkki siitä, että se jatkaa ohjuskokeita kritiikistä huolimatta, Soulissa sijaitsevan Koreoiden yhdistymisen instituutin tutkija Hong Min sanoi.

Uusi ohjuskoe tehtiin vain hieman sen jälkeen, kun pohjoiskorealaisen tavarajunan kerrottiin ylittäneen Pohjois-Korean ja Kiinan välisen rajajoki Jalun, kertoi eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Tavarajunan saapuminen Kiinan puolelle voi olla merkki siitä, että maiden välinen kauppa on yli vuoden tauon jälkeen alkanut uudelleen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE