Politiikka

Pohjoismaalaiset arvioivat nyt turvallisuuspolitiikan maittemme tärkeimmäksi yhteistyöalueeksi

Pohjoismaiden väestö suhtautuu hyvin myönteisesti pohjoismaiseen yhteistyöhön. Yli 90 prosenttia pitää pohjoismaista yhteistyötä joko tärkeänä tai erittäin tärkeänä.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta iloitsee kyselyn tuloksista Twitterissä.

Erittäin tärkeänä yhteistyötä pitävien osuus on 60 prosenttia. Vain prosentti väestöstä on sitä mieltä, että pohjoismainen yhteistyö ei ole lainkaan tärkeää.

Pohjoismaalaisten asenteisiin tuntuu vaikuttaneen myös kansainvälinen kehitys, sillä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa pidetään nykyisin yhtenä tärkeimmistä yhteistyöalueista.

Pohjoismaiden tunnusomaisina arvoina taas pidetään demokratiaa, läpinäkyvyyttä ja ihmisarvoa. Muun muassa nämä tiedot ilmenevät tutkimuksesta, jonka Pohjoismaiden neuvosto ja Pohjoismaiden ministerineuvosto teettivät tänä syksynä.

Pohjoismaalaisten näkemys Pohjoismaiden tärkeimmistä yhteistyöalueista on muuttunut kuluneen vuosikymmenen aikana.

Vuoden 2008 selvityksessä vastaajat pitivät tärkeimpänä ”monikansallisen rikollisuuden torjumista”, jolle annetaan nyt huomattavasti vähemmän painoarvoa.

Sen sijaan merkitystään on kasvattanut turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, jonka pohjoismaalaiset arvioivat nyt maidemme tärkeimmäksi yhteistyöalueeksi.

Nuorille tärkein yhteistyöalue on koulutus.

Pohjoismaiden neuvoston 69. istunto kokoaa pohjoismaiden kansanedustajia ja ministereitä eduskuntataloon 31.10–2.11.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat