Kotimaa

Pohjoismaiden valtiojohtajat saapuivat – paikalla noin 3000 ihmistä

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Pohjoismaiden valtiojohtajat tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta sateessa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Pohjoismaiden valtiojohtajat tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta sateessa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Pohjoismaiden valtiojohtajat tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta sateessa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat vastaanottaneet Pohjoismaiden valtiojohtajat Presidentinlinnan pihalla.

Presidenttipari ja kunniavieraat tervehtivät paikalle kerääntynyttä väkijoukkoa Presidentinlinnan parvekkeelta.

Poliisin mukaan juhlallisuuksia seuraamaan kerääntyi Linnan ympäristöön noin 3 000 ihmistä. Heti valtiojohtajien päästyä sisälle Linnaan puhkesi rankkasade, joka sai suuren osan väestä poistumaan paikalta nopeasti.

Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaalliset sekä Islannin presidenttipari ovat tulleet Helsinkiin juhlistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Paikalla ovat Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja, Tanskan kuningatar Margareeta sekä Islannin presidentti Gudni Johannesson ja hänen puolisonsa Eliza Jean Reid.

Valtiojohtajat saapuivat paikalle käänteisessä protokollajärjestyksessä vallassaolovuosiensa mukaan. Ensin Linnaan asteli viime vuonna virkaansa valittu Islannin presidentti Johannesson ja viimeisenä Tanskaa vuodesta 1972 hallinnut kuningatar Margareeta.

Valtiojohtajat saapuivat paikalle käänteisessä protokollajärjestyksessä vallassaolovuosiensa mukaan.

Puoli kahdentoista aikaan isännät ja vieraat siirtyvät sään salliessa kävellen Presidentinlinnasta kaupungintalolle ja tervehtivät matkalla yleisöä. Kaupungintalolla on vuorossa Helsingin tulevan pormestarin Jan Vapaavuoren isännöimä lounas.

Presidenttiparit ja kuninkaalliset seuraavat kaupungintalon parvekkeelta Kauppatorilla järjestettävää Koko Suomi tanssii -tapahtumaa, jossa tanssitaan humppaa ja katutanssia.

Iltapäivällä he osallistuvat ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen Hanasaaren uudelleenvihkimiseen Espoossa. Päivä huipentuu Presidentinlinnassa juhlapäivälliseen.

Kuninkaallisten vierailun vuoksi Helsingin keskustan liikenteessä on torstaina erikoisjärjestelyitä. Liikenne esimerkiksi katkaistaan kokonaan Presidentinlinnan edustalta noin kello 10–14.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat