Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Poikkeuksellisen korkea lämpötila tulee” – sunnuntaina on luvassa myrskytuulia isossa osassa maata ja vielä sateitakin

Istock

Sunnuntaina on luvassa myrskytuulia isossa osassa maata, kertoo Ilmatieteen laitos. Iltapäivällä myrskytuulet puhaltavat merialueilla ja leviävät sieltä koko Lapin eteläpuoliseen Suomeen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kovinta puhuria on tiedossa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Eniten myrskyää Pohjanmaalta Kainuuseen ulottuvalla vyöhykkeellä, jossa voi puhaltaa paikoin 25 metriä sekunnissa, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.

Lisäksi on tiedossa runsaita sateita. Jo lauantaina Suomen yli pyyhältää heikompi sadealue, mutta sunnuntaina on luvassa lisää. Sunnuntaina illalla ja yöllä vettä tulee ajoittain aika rankasti.

– Poikkeuksellisen korkea lämpötila tulee vielä mukana. Lämpötilat ovat hyvin korkeita ja nousevat plus viiden paikkeille, Valta sanoo.

Joet tulvivat Länsi-Suomessa

Sateet tulevatkin vetenä ainakin läntisessä, keskisessä ja eteläisessä Suomessa. Heikko lumipeite uhkaa sulaa siellä, missä sellaista on. Tällä hetkellä Etelä- ja Länsi-Suomessa ei ole lunta lainkaan, ja suuressa osassa keskistä Suomea heikonlaisesti.

– Monin paikoin häviävät viimeisetkin lumet, Valta sanoo.

Lapissa voi puolestaan sataa paikoin 20 senttiä lunta, joten etelän ja pohjoisen välinen lumen määrän epäsuhta vain syvenee. Lapissa lunta on jo ennestään ollut poikkeuksellisen paljon vuodenaikaan nähden, ja esimerkiksi varastojen kattoja on romahdellut lumikuorman alla.

Viikonloppuna ja maanantaina varoitetaan merialueilla nousevasta merenpinnasta, kun tuuli painaa vettä rannikkoa kohti. Länsi-Suomessa varoitetaan myös jokitulvista.

Maanantaina on vielä varsin tuulinen päivä, mutta aurinkokin näyttäytyy. Alkavalla viikolla ilma pakastuu, mutta kunnon pakkasia etelään ei ole tiedossa. Loppuviikosta Suomeen virtaa näillä näkymin uutta, lauhempaa ilmaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE