Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Poliisi ampui nuoren mustan miehen – satoja ihmisiä kerääntyi osoittamaan mieltään Brooklyn Centerin kaupungin poliisiasemalle

Lehtikuva

Yhdysvalloissa Minneapolisin alueella puhkesi sunnuntaina mielenosoituksia poliisin ammuttua tappavasti nuorta mustaa miestä aiemmin päivällä. 20-vuotias Daunte Wright kuoli poliisin ammuttua häntä pidätystilanteessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Satoja ihmisiä kerääntyi osoittamaan mieltään Brooklyn Centerin kaupungin poliisiasemalle. Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja.

Paikallista aikaa keskiyöhön mennessä paikalle oli saapunut myös kansalliskaarti. Poliisi julisti kokoontumisen laittomaksi, ja kaupungin pormestari ilmoitti antavansa yön ajaksi ulkonaliikkumiskiellon.

Minneapolisin alueen tunnelmia on kuvattu jännitteisiksi, sillä alkamassa on kolmas viikko ex-poliisi Derek Chauvinin oikeudenkäynnissä. Chauvinia syytetään mustan George Floydin kuolemasta. Floydin kuolemaa seurasivat laajat mielenosoitukset rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa.

Pysäytettiin liikennerikkomuksen vuoksi

Paikallisen poliisin lausunnon mukaan autoa ajanut mies pysäytettiin sunnuntaina liikennerikkomuksen vuoksi. Poliisit huomasivat, että miehestä oli annettu pidätysmääräys ja yrittivät ottaa tämän kiinni. Mies kuitenkin palasi autoonsa, jolloin yksi poliiseista käytti asettaan ja osui häneen.

Mies ajoi usean korttelin matkan, kunnes törmäsi toiseen autoon, kertovat muun muassa CNN ja New York Times. Hän kuoli tapahtumapaikalla. Autossa ollut naismatkustaja loukkaantui.

Osavaltion rikostutkintaviranomainen on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle tutkivansa poliisiin liittyvää ampumistapausta Brooklyn Centerissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE