Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Poliisi irtisanottiin – ”kyseenalainen yhteys” rikoksen uhriin

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Helsingin poliisilaitos kertoo irtisanoneensa kesäkuussa poliisin, jonka on katsottu olleen ”kyseenalaisessa yhteydessä” rikoksen uhriin. Kyseinen rikos oli ollut Helsingin poliisilaitoksen omassa tutkinnassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Poliisilaitoksen tiedotteen mukaan poliisin käytös ”on ollut omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävin asianmukaiseen hoitoon”.

Irtisanotun poliisin hallusta löytyi lisäksi ”laitonta materiaalia”, tiedotteessa todetaan. Irtisanottu poliisi tutki seksuaalirikoksia Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikössä.

-  Kun kyseenalainen yhteys rikoksen uhriin tuli esimiesten ja poliisilaitoksen johdon tietoon, saatettiin asia välittömästi poliisirikostutkintaan, poliisilakimies Kari Rauramaa Helsingin poliisilaitoksen oikeusyksiköstä sanoo tiedotteessa.

Helsingin Sanomat: Poliisi solmi suhteen seksuaalirikoksen uhrin kanssa

Tapauksesta aloitetun esitutkinnan myötä varmistui, että asiassa oli syytä epäillä rikosta. Virkamiesoikeudellisen käsittelyn jälkeen poliisi irtisanottiin 18. kesäkuuta. Poliisi on riitauttanut irtisanomisensa, ja asia on hallinto-oikeuden käsiteltävänä.

Irtisanotulla poliisilla on myös 25 päiväsakon tuomio käräjäoikeudesta syyskuulta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Helsingin Sanomat uutisoi aiemmin tänään laajasti tapauksesta, jossa Helsingin poliisin seksuaalirikostutkinnassa työskennellyt poliisi oli aloittanut suhteen tutkimansa rikoksen uhrin kanssa.

Lehden mukaan poliisi tiesi, että uhri oli joutunut tunnetun seksuaalirikollisen hyväksikäyttämäksi, ennen kuin aloitti tämän kanssa suhteen.

Lisäksi lehti kertoo, että saman poliisin hallusta löytyi myöhemmin kuvia ja videoita, joissa käytetään alaikäisiä seksuaalisesti hyväksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE