Kotimaa

Poliisi varautuu häiriöihin äärijärjestöjen itsenäisyyspäivän jatkopaikalla

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Poliisi seuraa mielenosoituksia Helsingissä.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Poliisi seuraa mielenosoituksia Helsingissä.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Poliisi seuraa mielenosoituksia Helsingissä.

Poliisi on varautunut uusnatsien ja näiden vastustajien mahdollisiin yhteenottoihin Vantaalla illalla, kerrotaan Vantaan poliisista.

Äärijärjestöjen 612 -kulkueeseen ja uusnatsien itsenäisyyspäivän kulkueeseen osallistuneita on kutsuttu jatkamaan iltaa vantaalaisessa ravintola Bar Rock Bearissa.

Ravintolassa esiintyy illan aikana äärioikeistosympatioihin liitettyjä yhtyeitä.

– Poliisi on varautunut siihen, että tämän tapahtuman ympärillä on jotain häiriökäyttäytymistä. Tähän suhtaudutaan tämmöisenä kokonaisuutena, ja poliisi pyrkii myös täällä Itä-Uudellamaalla pitämään nämä osapuolet erillään toisistaan, niin kuin Helsingissäkin tehtiin, kertoo rikoskomisario Christer Ahlgren Vantaan poliisista.

Äärioikeiston jatkopaikan omistajan kolme autoa poltettiin maanantaina aamulla. Tiistaina anarkistien takku.net-verkkosivustolla julkaistiin teksti, jossa kirjoittajat kertovat olevansa vastuussa autojen poltosta.

– Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti, verkkosivustolla kirjoitetaan.

Ahlgrenin mukaan poliisi ei voi vahvistaa tietoa.

– Se on netistä poimittu tieto, ja niin siellä lukee. Sen enempää ei poliisikaan pysty ottamaan kantaa sen luotettavuuteen. Poliisi tutkii näitä polttoja. Tällainen viesti on kyllä huomioitu, Ahlgren sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat