Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Poliisin tehovalvonnan tulos: lompakko kevenee yli 1400:lta

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Poliisi tavoitti keskiviikkona päättyneessä viikon kestäneessä valtakunnallisessa teemavalvonnassa runsaasti henkilöitä ajosta ilman turvavöitä ajoneuvojen etu- ja takapenkeillä. Poliisi tavoitti myös runsaasti ajon aikana viestintävälineitä kädessään käyttäneitä moottorikäyttöisten ajoneuvon kuljettajia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Poliisi antoi 838 liikennevirhemaksua turvavyörikkomuksista ja 601 liikennevirhemaksua pääasiassa matkapuhelimen käytöstä ajon aikana. Lisäksi suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 18 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille ja STOP -merkin ja punaisen liikennevalon noudattamatta jättämisistä 35 sakkoa. Suojakypärärikkomuksista annettiin 15 liikennevirhemaksia. Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja tavattiin 77 kpl.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa tiedotteessa turvavöiden käytön merkitystä.

”Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystään tai toisten virhearvioinneista johtuen.”

Kallio muistuttaa, että viestintävälineen käyttö liikenteessä ajon aikana aiheuttaa tarkkaamattomuutta ja usein vaaraa muulle liikenteelle.

”Jos puhelinta käytetään ajon aikana, sitä saa käyttää vain hands free -laitteilla eikä viestintälaitetta saa pitää kädessään.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE