Politiikka

Poliittisilta nuorisojärjestöiltä avaus — ”Ympäristöä kuluttavan sähköntuotannon aika on ohi”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Suomen on aika tehdä konkreettisia tekoja ilmaston ja ympäristön hyväksi, vaativat poliittiset nuorisojärjestöt. Ne rohkaisevat kansanedustajia ottamaan yhden askeleen eteenpäin ja ilmaisemaan tahtonsa julkisista sähkönhankinnoista.

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK on mukana vaatimuksessa, jossa on järjestöjä läpi poliittisen kentän. Perussuomalaisia ei mukana kuitenkaan ole.

Järjestöjen mukaan eduskunnan tulee tehdä selkeä periaatepäätös ja linjata julkisiin sähkönhankintoihin vaatimus 100- prosenttisesti uusiutuvasta, kestävyyskriteerit täyttävästä sähköstä. Julkisten hankintojen lisäksi periaatepäätös ohjaisi sähkömarkkinoita oikeaan suuntaan ja voisi toimia Suomelle pidemmällä aikavälillä myös kilpailuvalttina kansainvälisillä markkinoilla.

— Ympäristöä kuluttavan sähköntuotannon aika on ohi. Suomen on otettava askel eteenpäin, näytettävä esimerkkiä, ja ostettava sähkönsä kestävästi. Me uskomme maailmaan, jossa ihmiset voivat elää kestävästi yhdessä ympäristönsä kanssa. Tämä maailma ei kuitenkaan toteudu itsestään, vaan se vaatii rohkeita päätöksiä ja askeleiden ottamista kohti tavoitetta, puheenjohtajat tiivistävät.

Ekoenergia on arvioinut kyseisen periaatepäätöksen kasvattavan valtion sähkönhankintamenoja noin yhdellä prosenttiyksiköllä, eli noin 700 000 eurolla. Kestävyyskriteerit edellyttävät kalateiden rakentamista vesivoimaloihin, joten kustannukset voitaisiin kattaa hallituksen kalatie-kärkihankkeesta.

— Käynnissä olevassa “Suomi 100 % uusiutuvaa” -kampanjassa kansanedustajille on lähetetty postikortit, joiden avulla he voivat julkisesti osoittaa tukensa kestävälle sähkönhankinnalle. Allekirjoittaneet nuorisojärjestöt haastavat kansanedustajat kantamaan vastuunsa tuleville sukupolville ja ottamaan selkeän kannan Suomen energia- ja ilmastopolitiikan suuntaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat