”Politiikassa ihmiset käyttäytyvät huonosti toisiaan kohtaan” – Osku Pajamäki on kyllästynyt ikävään kulttuuriin

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki sanoo, ettei pidä termeistä vasemmisto- tai oikeistodemari. Eikä väitteestä, ettei ammattiyhdistysliike ymmärrä moderneja työmarkkinoita.

Hän on tällä hetkellä uudelleen utelias sosialidemokratian suhteen. Hän pitää itseään liberaalina, vaikka onkin ymmärtänyt demarikonservatiivisuutta tiettyyn pisteeseen asti.

Pajamäki toivoisi demareilta enemmän keskustelua turvapaikanhakijoista, rasismista ja ympäristökysymyksistä. Sekasortoisina aikoina hän korostaa demareiden pitkäjänteisyyttä ja osaamista.

Helsingin kunnallispolitiikkaan Pajamäellä on yli 20-vuotinen on–off-suhde.

– Kun on motivoitunut ja omaa riittävässä määrin kunnianhimoa, on kunnallispolitiikka palkitsevaa ja kivaa.

Helsingin kaupunkipolitiikka on suurta budjetista alkaen, myös työntekijöitä on kymmeniä tuhansia. Hän toivoisikin lisää resursseja, jotta ihmiset voisivat hoitaa kunnan asioita vielä ammattimaisemmin.

– Myönnän, että politiikan kutsuminen harrastukseksi on hienoista vastuun pakoilua.

Kun Pajamäki meni uusiin naimisiin, parisuhteessa puhuttiin omista poliittisista peruskivistä. Hän joutui käymään läpi suhdettaan ideologioihin ja miettimään, miksi ajattelee niin. Prosessi on vieläkin kesken.

Pajamäki sanoo jatkavansa politiikassa niin kauan kuin hänellä säilyy huumorintaju mukana. Hänelle on tärkeää, että politiikkaan tulisi sama työkulttuuri kuin hänellä on töissä.

– Politiikassa ihmiset käyttäytyvät huonosti toisiaan kohtaan. Se on ikävä kulttuuri, jonka on vain annettu olla. Ihmisten pitäisi olla kohteliaita toisilleen, julistaa Pajamäki ehdottomana.

Lue Osku Pajamäen koko haastattelu Demokraatin viikkolehdestä 11.2.

Ellinoora Sandell

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat