Politiikka

”Populistinen aivopieru ” – keskustan Kärnä haukkuu Huhtasaaren rajapuheet

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvostelee perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren puheita rajatarkastusten palauttamisesta länsirajalle.

”Huhtasaaren kampanja-avaus onkin todellinen populistinen aivopieru. Mikäli rajavartiolaitoksen asiat kiinnostavat, kannattaisi pikemminkin keskittyä siihen, miten toimimme mikäli Venäjä ryhtyy uudestaan laskemaan turvapaikanhakijoita itärajan rajanylityspaikkojen kautta maahamme.”

Huhtasaaren mukaan tällainen skenaario on huomattavasti huolestuttavampi ja todennäköisempi kuin tilanteen eskaloituminen länsirajalla.

”Samalla Huhtasaaren olisi ehkäpä syytä lopettaa Trumpin ja Putinin fanittaminen sekä perehtyä edes alkeellisella tasolla Suomen puolustuspolitiikkaan ja nykyaikaiseen sodankäyntiin. Suomen turvallisuusuhat kun ovat aivan muualla kuin Venäjän ”kymmenessä ydinpommissa”, eikä maatamme olisi mitenkään mahdollista miehittää päivässä. Presidentin tehtävänä taas on vahvistaa kansallista turvallisuuttamme. Ei mädättää sitä.”

Kärnän mukaan kattavan rajavalvonnan palauttaminen länsirajalle maksaisi maltaita kalusto- ja kiinteistöinvestointeina.

”Toisekseen on täysin epäselvää, millaista uhkaa vastaan Huhtasaari tällaisella toimenpiteellä on varautumassa. Ruotsista mahdollisesti saapuvista turvapaikanhakijoista kun ei voi olla kyse, sillä tietääkseni yksikään ei ole saapunut Suomeen veneellä Tornionjoen yli, vaan kaikki ovat tulleet virallisten rajanylityspaikkojen kautta.”

”Kolmanneksi on vielä todettava, että Huhtasaari ei selkeästikään näytä ymmärtävän, millainen Suomen ja Ruotsin välinen raja on luonteeltaan. Rajan yli käydään töissä, opiskelemassa, asioimassa sekä tapaamassa tuttuja. Sen yli käydään myös vilkasta kauppaa. En osaa edes arvioida, kuinka mittavat taloudelliset ja kulttuuriset menetykset kärsisimme, mikäli rajatarkastukset palautettaisiin.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat