Kotimaa

Posti reagoi rankkoihin syytöksiin: ”Mainoksessa ei missään nimessä suhtauduta alentavasti mihinkään ihmisryhmään tai henkilöön”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Demokraatti uutisoi torstaina Postin Smartpost-mainoksen herättämistä reaktioista. Mainosta syytettiin rasistiseksi.

Posti viestii Demokraatille, että sillä on nollatoleranssi kaikelle syrjinnälle.

– Posti on jo pitkään tehnyt perusteellista työtä monikulttuurisen työyhteisön kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. Postilla on töissä yli 80 eri kansalaisuutta ja kunnioitamme jokaista ihmistä, kansalaisuutta ja kulttuuria. Suhtaudummesyrjintään ja syytöksiin erityisen vakavasti, Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn sanoo.

Postin mukaan mainoksen nainen kiertää maailmaa kuuntelemassa universaaleja viisauksia ja hakee tietoa parempaan elämään. Mainoksen sanoma on Postin mukaan: ”Ottakaa rauhassa, älkää juosko asioiden perässä”.

– Mainoksessa ei missään nimessä suhtauduta alentavasti mihinkään ihmisryhmään tai henkilöön. Päinvastoin, olemme nöyränä kuulemassa ja ottamassa oppia, mitä kiireettömyys tarkoittaa kullekin mainoksessa esiintyvälle henkilölle.

Posti sanoo pahoittelevansa, jos mainos on aiheuttanut mielipahaa. Mainosta arvosteltiin muun muassa kolonialismikuvastosta ja eksotisoinnista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat