Politiikka

Postinjakajat: Hallitus ajaa postipalveluja alas – ”parhaat palat yksityisille”

Pääkaupunkiseudun postinjakajat ovat huolissaan Postin tulevaisuudesta, kun Posti on irtisanomassa suuren määrän henkilöstöstään.

Posti- ja logistiikka-alan Unionin Helsingin Osaston vuosikokouksen kannanotossa epäillään, että poliittisessa ohjauksessa annetaan kuolinisku postin tasavertaisille palveluille, kun Postin jakelua ollaan heikentämässä kolme kertaa viikossa tapahtuvaksi. Lisäksi kilpailu avataan kaikille ilman, että uusilta palveluntuottajilta vaadittaisiin minkäänlaista yleispalvelua. Kannanotossa arvioidaan, että edellä mainittu tarkoittaa toteutuessaan parhaiden palojen lähetettävän postin markkinoista ajautuvan yksityisille jakelufirmoille. Liiketaloudellisesti kannattamattoman, heikennetyn postipalvelun hoitaa Posti oy, veronmaksajien rahoilla.

”Kaiken tämän Posti kuittaa kertomalla lähetysmäärien vähenemisestä ja postialan murroksesta. Todellinen syy on vain yksinkertaisesti se, että kuluerästä, työntekijöistä, halutaan päästä eroon, vaikka postinkulku vaarantuisikin”, kannanotossa todetaan.

PAU:n Helsingin Osasto vaatii päättäjiä tarttumaan välittömästi edellä kuvattuun ongelmaan: tässä työllisyystilanteessa, edelleen omistajalleen, valtiolle, varoja tulouttavan Posti Oy:n tulee perua irtisanomisensa ja henkilöstövähennykset sekä epätasa-arvoa lisäävät lakihankkeet on pysäytettävä.

PAU:n Helsingin Osasto on Posti- ja Logistiikka-alan Unionin suurin ammattiosasto. Osasto edustaa enimmäkseen pääkaupunkiseudulla työskenteleviä postinjakajia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat