Politiikka

”Pöyristyttäviä puheita” – Johanna Ojala-Niemelä antaa huutia Mauri Pekkariselle

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko
SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä pitää varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) puheita pöyristyttävinä. Pekkarinen kertoi Iltalehden haastattelussa muuttavansa eduskunnan kyselytuntia kysymättä puhemiesneuvostolta.
– Eduskunnan pelisäännöt sovitaan puhemiesneuvostossa. Pekkarisen pitäisi tietää, että Suomen eduskunnassa noudatetaan parlamentarismia, ei pekkarismia, Ojala-Niemelä sanoo.
Ojala-Niemelä huomauttaa, että kyselytunneilla vähintään joka toinen puheenvuoro on hallituksella, koska ministerit ovat äänessä. Nyt Pekkarinen kertoi päättäneensä itse, että antaa enemmän puheenvuoroja hallituspuolueille.
– Pekkarinen on tehnyt vuosikymmenten uran eduskunnassa sekä oppositiossa että hallituksessa. Ymmärrän, että Pekkarinen ministerinä ollessaan veti kotiinpäin, mutta puhemiehen tehtävään sellainen toiminta ei sovi. Ihmettelen, miksi hän yrittää temppuja, jotka eivät kunnioita parlamentarismin pelisääntöjä.
Ojala-Niemelä kertoo itsekin joutuneensa Pekkarisen mielivaltaisen käytöksen kohteeksi.
– Olisin kysynyt torstain kyselytunnilla päivystysasetuksesta Kemin osalta ja ällistyin, kun aiheeseen ei annettu lisäkysymyksiä. Ensimmäinen ajatus oli, ettei Pekkarisen tyylillä synny debattia.
Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat