Presidentti Halonen antaa äänensä leipäjonon tarinoille – ”Mä vain yritän pärjätä”

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Helsingin Myllypuron leipäjonossa kävijöiden tarinoita on kerätty talteen, ja niiden pohjalta on tuotettu lukudraama, joka tuo leipäjonon kävijöiden ääntä kuuluviin taiteen keinoin.

Äänensä tarinoille lainaavat muun muassa presidentti Tarja Halonen ja Helsingin piispa Irja Askola, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sekä joukko näyttelijöitä, jotka lukevat leipäjonossa kävijöiden tarinoita maanantaina 7.3. kello 18 Vanhassakirkossa Helsingissä.

Tilaisuuden musiikista vastaa Marzi Nyman.

Jopa 800 henkilöä seisoo kolmena aamuna viikossa Myllypuron leipäjonossa. Keitä he ovat?

62-vuotias nainen kertoo:

”Eläkkeeni on niin pieni, että ilman tätä ruoka-apua en pärjäisi. Vuokran jälkeen minulle jää noin 300 euroa kuussa muuhun elämiseen. Mä vain yritän pärjätä ja löytää pieniä iloja. Kerään jonossa voimia, sillä ihmiset ovat täällä ystävällisiä ja tukevat toisiaan.”

Heidän tarinoitaan keräsivät talteen joukko helsinkiläisiä kirkon työntekijöitä ja vapaaehtoisia, jotta ruoka-apua hakevat saisivat äänensä kuuluviin.

Projektin käynnistänyt oppilaitospastori, ohjaaja Sanna Uusitalo sanoo, että esityksen tavoitteena on lisätä tietoisuutta avun tarpeesta ja tarvitsijoista.

– Leipäjonot eivät ole vain alueellinen ilmiö, vaan koko Helsinkiä koskeva haaste.

Esitykseen on vapaa pääsy ja se toteutetaan vapaaehtoisten taiteilijoiden voimin. Kirkossa pidettävä tilaisuus on osa laajempaa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on herättää keskustelua köyhyydestä ja eriarvoistumisesta.

Tarinat julkaistaan kokonaisuudessaan Helsingin seurakuntien diakoniatyön blogissa osoitteessa http://www.diakoniaa.net.

Myllypurossa jaetaan kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita maanantai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Joka kerta kävijöitä on 600–800.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat