Politiikka

Presidentti Halonen osallistuu turvapaikanhakijanuorten lukuhetkeen ikäihmisille

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Presidentti Tarja Halonen osallistuu tänään Helsingissä turvapaikanhakijanuorten lukuhetkeen ikäihmisille.

Lukuhetki pidetään Vuosaaren Helander-kodissa kello 13. Lukuhetki on osa valtakunnallista Minä luen sinulle -viikkoa. Presidentti Tarja Halonen on kampanjaviikon suojelija.

”Ääneen lukeminen toiselle ihmiselle jakaa tiedon, tarinat ja ystävyyden”, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n kunniapuheenjohtaja Halonen sanoo.

Turvapaikanhakijanuoret ja ikäihmiset keskustelevat presidentti Halosen kanssa kotimaan ja maailman tapahtumista Selkosanomat-lehden perusteella. Nuoret ovat mukana Helsingin Diakonissalaitoksen Turvapaikanhakijanuorten Vamos-toiminnassa.

Minä luen sinulle -viikkoon 5.-11.2. osallistuu yli 600 maahanmuuttajaa muun muassa Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Rovaniemellä. Kampanjassa on mukana 30 paikkakuntaa, noin 90 vanhus- ja vammaistyön yksikköä sekä noin 40 oppilaitosta ja monikulttuurisuustyön toimijaa.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskus ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry osana Yhdessä-toimintaa. Tuomme yhteen vanhus- ja monikulttuurisuuskentän toimijoita ja kehitämme selkokielistä vapaaehtoistoimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat. Kampanja on lähtöisin Selkokeskuksesta, ja se järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat