Politiikka

Presidentti Niinistö: Sotaharjoituksesta ei päätetä joulukuussa

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Aikaisintaan vuodelle 2020 kaavailtu sotaharjoitus ei ole presidentti Sauli Niinistön mukaan lopullisessa päätöksenteossa joulukuussa. Silloin kokoontuu Niinistön johdolla hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta.

Niinistön mukaan silloin yksityiskohtaisesti käydään läpi vain ensi vuoden harjoitukset.

– Vuodelle 2020 ehdotettu harjoitus ei tuossa vaiheessa valmisteluiltaan ole päättynyt, se ei liene mahdollista, Niinistö sanoi vieraillessaan Porvoossa.

Presidentti Niinistön mukaan asiasta on hyvä keskustella yleisellä tasolla, koska harjoitus olisi vasta seuraavalla vaalikaudella.

– On hyvä hankkia legitimiteettiä eli yleistä hyväksyntää jo etukäteen, jottei törmätä tilanteeseen, jossa uusi hallitus tai puolustusministeri olisi täysin eri mieltä, Niinistö sanoi.

Harjoitusta esillä pitänyt puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on todennut, että se voitaisiin pitää aikaisintaan vuonna 2020. Hän on toistanut ehdotuksensa Suomessa pidettävästä kansainvälisestä harjoituksesta useaan otteeseen syksyn aikana.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi viime viikolla, että harjoitusta ei ole vielä hyväksytty, mutta sitä käydään joulukuussa läpi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat