Politiikka

Presidentti Niinistö torjui kritiikin lyhyestä kampanja-ajasta: ”Saattaisi hyvin alkaa kuulijoita kyllästyttämään”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Porin Suomi-areenassa muiden puolueiden presidenttiehdokkaiden esittämää kritiikkiä hänen presidentinvaalikeskusteluja koskeviin aikatauluihinsa. Niinistö on linjannut, ettei hän osallistu vaalikeskusteluihin ennen itsenäisyyspäivää, jolloin aikaa tammikuussa järjestettäviin vaaleihin on runsas kuukausi.

– Olen kaivellut muistiani. Minulla on vähän aikaisempaa kokemusta näistä presidentinvaaleista. Silloin 2005, jolloin presidentti Halonen oli samassa asemassa kuin minä, ensimmäinen vaalikeskustelu käytiin marraskuun lopulla. Viime kerralla ensimmäinen vaalikeskustelut käytiin lokakuun lopulla.

– Nyt vaalien aikaa on vähän viivästytetty. Ei minusta nyt ihan korvaamatonta vahinkoa toivottavasti ole siitä, ettei kuutta kuukautta aikaisemmin tällä kertaa aloiteta, Niinistö totesi tiedotustilaisuudessa Porissa.

Kyllä minä mukana olen, totta kai.

Puolen vuoden kampanjan hän epäili olevan raskasta myös äänestäjille.

– Siinä ennätettäisiin niin monet paneelit kyllä käydä, että saattaisi hyvin alkaa kuulijoita kyllästyttämään. Kyllä minä mukana olen, totta kai. Huomattavasti enemmän varmasti kuin vastaavissa tilanteissa aikaisemmin istuva presidentti on ollut.

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on nähnyt Niinistön myöhäisen aikataulun ongelmana kansanvallan kannalta. Niinistön mukaan Vanhasen mieli on runsaassa kymmenessä vuodessa muuttunut.

– Hän ei nähnyt sitä vaaraa ollenkaan 2005, jolloin nimenomaan hänen toivomuksestaan ja presidentti Halosen oli, että aloitetaan vajaa kaksi kuukautta ennen vaaleja. Minusta meille jää ihan riittävästi aikaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat