Ulkomaat

Presidentti Trump: Transsukupuolisilla ei pääsyä Yhdysvaltain armeijaan

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Transsukupuoliset henkilöt eivät saa toimia missään tehtävissä Yhdysvaltain aremeijassa, ilmoitti USA:n presidentti Donald Trump Twitterissä.

Trump kertoi keskustelleensa asiasta armeijan kenraalien ja asiantuntijoiden kanssa.

– Armeijan pitää keskittyä vain voittoihin, eikä se voi ottaa transsukupuolisten tuomia kuluja ja häiriötekijöitä kontolleen, Trump täsmensi tviitissään.

Trump ei kerro julkaisussaan tarkemmin, mitä hän tarkoittaa transsukupuolisten tuomilla suurilla kustannuksilla sekä häiriöllä.

Presidentti Barack Obaman hallinnon aikana Yhdysvaltain puolustusministeriössä ehdittiin tehdä jo päätös, että Yhdysvaltain asevoimat sallii transsukupuolisten palvella armeijassaan. Asiasta kerrottiin viime vuoden kesäkuussa. Tätä ennen transsukupuoliset eivät voineet palvella armeijasssa.

Uudistuksen piti alunperin astua voimaan heinäkuun alussa tänä vuonna. Tuolloin kuitenkin uutisoitiin, että päätöksen voimaan astumista siirrettiin puolella vuodella, jotta armeijan pääesikunta saa asian valmisteluun lisäaikaa. Kesästä 2016 lähtien armeijasta ei ole voinut enää erottaa sotilaita transsukupuolisuuden perusteella.

Nyt Trump kuitenkin ilmoitti, ettei transsukupuolisilla ole asiaa Yhdysvaltain aremijaan. Ilmoitusta voidaan pitää vahvana merkkinä siitä, että Trump on kumoamassa aikaisemman päätöksen.

Juttua on täydennetty klo 16:37.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat