Politiikka

Presidenttiehdokas avautuu: ”Viikonloppuna vihapuhemylly sai taas uutta vettä harkitsemattomien nettiajatusten takia”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kirjoittaa verkkosivuillaan, että vihapuhemylly sai viikonloppuna taas uutta vettä harkitsemattomien nettiajatusten takia.

”Ainakin itselleni tuli paha mieli kaikkien niiden puolesta, jotka ovat viime vuosina rakentaneet vahvempaa ymmärrystä maaseudun ja kaupungin yhteydestä ja keskinäisestä riippuvuudesta. Emme tarvitse enää lisää viholliskuvia, vaan niitä on purettava.”

Haavisto ei mainitse suoraan nimeltä Fatim Diarran puheita, joista syntyi suuri kohu. Diarra joutui insestikommenttiensa takia itse ankaran haukkumisen kohteeksi.

”Keskustelua seuratessa tuli vain yksi ajatus: nyt tarvitaan vielä enemmän yhteydenpitoa, dialogia kaupungin ja maaseudun välillä, toisten ongelmien ymmärtämistä, viholliskuvien purkamista, kaiken Suomen tulevaisuuden eteen tehtävän työn arvostamista. Sitä työtä tehdään niin maaseudulla kuin kaupungeissakin”, Haavisto kirjoittaa.

Haavisto sanoo, että kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelun ajan pitäisi olla nyt ohitse.

”Yhteiseen Suomeen kuuluu se, että kaikkien toimintaa arvostetaan, eikä puhuta kenenkään yli eikä kenenkään ohi. Rasismi on tuomittavaa ja kaikki vihapuhe on tuomittavaa. On myös tuomittavaa vähätellä tai halventaa ketään asuinpaikkansa, elinkeinonsa tai sukujuurtensa vuoksi. Kaikki vähättely ja vihapuhe pienentää Suomea.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat