Politiikka

Presidenttiehdokkaat patistavat Niinistöä mukaan keskusteluihin – vastaa tänään kysymyksiin yksin Porissa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa sekä toimittajien että kansalaisten kysymyksiin tänään Porissa SuomiAreena-tapahtumassa.

Keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n presidenttiehdokkaat patistivat eilen Niinistöä mukaan presidentinvaalikeskusteluihin jo ennen joulukuuta.

SuomiAreenassa esiintyneet Matti Vanhanen (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (r.) haluaisivat saada Niinistön mukaan keskusteluihin jo ennen kampanjoinnin loppusuoraa.

Kansanvaltaan kuuluu se, että käydään aito keskustelu.

Niinistö on kertonut aikaisemmin osallistuvansa paneeleihin vasta ehkä itsenäisyyspäivän jälkeen. Presidentinvaalit ovat ensi vuoden tammikuussa. Samaan aikaan Niinistön valitsijayhdistys kerää paraikaa kannattajakortteja täyttä häkää.

– Ei se käy, että hänellä on kampanjaorganisaatio keräämässä kannattajakortteja, mutta hän aikoo itse osallistua keskusteluun vasta joskus itsenäisyyspäivän jälkeen eli vain muutaman viikon ajan, Vanhanen sanoi Porissa.

– Kun hän on ehdokkaaksi lähtenyt, niin kansanvaltaan kuuluu se, että käydään aito keskustelu, Vanhanen painotti.

Kyllönen varoitti, että Niinistön myöhäinen kampanjastartti saattaa kääntyä häntä itseään vastaan.

– Joskus voi käydä niin, että lämppäribändi on parempi kuin itse pääesiintyjä, Kyllönen vertasi.

Haavisto muistutti, että istuva presidentti on arvojohtaja ja esimerkki poliittisen keskustelun käymisestä.

– Sen vuoksi toivon, että presidentti Niinistö vielä harkitsisi tarkkaan ja lähtisi aikaisemmin näihin keskusteluihin kuin mitä hän nyt suunnittelee, Haavisto sanoi.

 Istuva presidentti on arvojohtaja.

Presidentin Satakunnan-matka on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka Niinistö tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Mukana on myös presidentin puoliso Jenni Haukio. Iltapäivällä presidenttipari tutustuu SuomiAreena-alueeseen ja tapaa kansalaisia.

Haastattelu on Porin torilla MTV-lavalla viideltä iltapäivällä. Kysymyksiä presidentille voi lähettää MTV:n verkkosivuilla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat