Kotimaa

Prinssi William vilkutti suomalaisille harmaassa säässä – lehdistötilaisuutta ei pidetä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö on toivottanut Suomessa vierailevan Britannian prinssi Williamin tervetulleeksi. Niinistö otti Williamin vastaan Presidentinlinnan pihalla alkuiltapäivästä. Lyhyen kättelyn ja poseerauksen jälkeen presidentti ja prinssi siirtyivät sisälle Linnaan käymään kahdenvälisiä keskusteluja.

Harmaasta ja viileästä säästä huolimatta reilu sata ihmistä oli kerääntynyt Kauppatorin tuntumaan seuraamaan hyväntuulisen oloisen prinssin saapumista.

Presidentin ja prinssin käymien keskustelujen sisältöä ei ainakaan välittömästi valoteta julkisuuteen, sillä tiiviiseen vierailuohjelmaan ei kuulu lehdistötilaisuutta.

Myöhemmin tänään prinssi tutustuu ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevän Iceheartsin toimintaan, osallistuu vastaanotolle Britannian suurlähetystössä ja päivälliselle Mäntyniemessä.

Yleisö näkee Williamin huomenna

Yleisöllä on mahdollisuus tervehtiä prinssiä huomenna torstaina alkuiltapäivästä Helsingin keskustassa Esplanadin puistossa. William tutustuu tuolloin Mantan markkinoihin Esplanadin puistossa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tuuli Kousan (vihr.) kanssa.

Lisäksi prinssi tutustuu huomenna kiusaamisen vastaiseen KiVa Koulu -ohjelmaan ja käy teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa. Vierailu päättyy Suomen Ilmavoimiin tutustumiseen.

Vierailuohjelma heijastelee prinssin kiinnostusta hyväntekeväisyyteen sekä lasten ja nuorten aseman edistämiseen. William on ajanut myös ympäristönsuojeluasiaa.

William edustaa yksin

Kuninkaalliset edustustehtävät vievät Williamin usein ulkomaille. Tänä vuonna hän on vieraillut muun muassa Ranskassa, Puolassa ja Saksassa puolisonsa Catherinen kanssa, mutta Suomeen hän saapui yksin.

Vuonna 2011 avioitunut pariskunta odottaa parhaillaan kolmatta lastaan. Heillä on ennestään kaksi lasta, prinssi George ja prinsessa Charlotte. 

William ja Catherine ovat pyrkineet pitämään jälkikasvunsa suojassa julkisuudelta. Esimerkiksi toukokuussa GQ-lehden haastattelussa William kertoi haluavansa taata lapsilleen olosuhteisiin nähden mahdollisimman normaalin elämän.

STT–HETA HASSINEN

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat