Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Professori Elina Kestilä-Kekkonen TSL:n tulevaisuusillassa: Puolueet käymistilassa, vastakkainasettelu korostuu

Leena Peltoniemi
Kuvassa vasemmalta Tuomas Koivisto TSL/Porin puheenjohtaja, professori Elina Kestilä-Kekkonen Tampereen yliopisto ja päätoimittaja Kim Huovinlahti Satakunnan Viikko

TSL/Porin toisessa tulevaisuusillassa keskusteltiin politiikan valtakunnallisista ja paikallisista jakolinjoista professori Elina Kestilä-Kekkosen (Tampereen yliopisto) ja päätoimittaja Kim Huovinlahden (Satakunnan Viikko) alustusten pohjalta.

Pekka Ovaska

”Puolueet ovat käymistilassa”

-Puolueet ovat käymistilassa, vastakkainasettelu korostuu, puolueiden kannatusvaihtelut ovat entistä suurempia ja jakolinjoja syntyy kaiken aikaa lisää, listasi Kestilä-Kekkonen viimeisten kymmenen vuoden aikana tapahtunutta muutosta. Ilmastomuutos liittyy arvokysymyksiin maahanmuuton, tasa-arvon ja globalisaation rinnalla.

-Rakennemuutoksen myötä syntyy uusia töitä ja ammatteja. Uudenlaisessa tilanteessa äänestäjät kokevat, ettei enää ole puolueita, jotka ajavat meidän etuamme. Äänestäjä ei saata löytää puoluetta nykyisten puolueiden joukosta, sanoi professori Elina Kestilä-Kekkonen.

”Kymmenessä vuodessa 1 000 toimittajan vähennys, sanomalehtipaperin hinta nousee yli 50 prosenttia”

Päätoimittaja Kim Huovinlahden mukaan medialla on merkittävä rooli kansalaisten arvojen muokkaajana.

-Monien lehtien taustalta löytyi puolue. Oma lehti oli vaikuttavin tapa viedä omia ajatuksia eteenpäin. Nykyään lehtien omistukset ovat keskittyneet. Kaikki suuret lehtiyhtiöt ovat pörssissä, sanoi Huovinlahti.

Huovinlahden mukaan toimittajien määrässä on tapahtunut kymmenessä vuodessa noin 1 000 toimittajan vähennys.

-Se tarkoittaa sitä, että luemme täkäläisessä lehdessä kaksi päivää aikaisemmin Helsingin Sanomissa julkaistuja juttuja. Poliittisesta toiminnasta kirjoitetaan entistä vähemmän, muistuttaa Huovinlahti.

Uutisena Huovinlahti kertoi, että sanomalehtipaperia valmistaneen Kaipolan tehtaan lopettamisen jälkeen perussanomalehtipaperin valmistus loppui Suomessa. Samalla paperin hinta nousee yli 50 prosentilla. Valtaosa sanomalehtipaperista tullaan jatkossa tuomaan Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE