Proggispodden

Proggispodden avsnitt 0: Inför partikongressen

Foto: Jacob Åberg
Jacob Storbjörk och Rebecca Åkers är värdar för Proggispodden.

När årets sommarpaus övergår i politisk höst sker det för många i nya former – så också för Arbetarbladet. I höst har ABL glädjen att lansera Proggispodden: “Svenskfinlands enda progressiva podd”. 

ABL

 

Redan nu finns det möjlighet att lyssna på en teaser, med anledning av veckoslutets stora händelse: SDP:s partikongress i Tammerfors. Poddens värdar Jacob Storbjörk och Rebecca Åkers delar med sig av sina förväntningar inför helgens omröstningar och politiska diskussion – bland annat sina egna tippningar inför personvalen. 

 

Medan statsminister Sanna Marin är ohotad som ordförandekandidat ser årets viceordförandeval ut att bli betydligt mer spännande, då sex personer gör upp om tre tunga poster. 

 

– Det är säkert många som, även om de kanske inte tror att de har chans själv, ser viceordförandekampen som ett sätt att höja sin profil och bli mer synliga inom partiet, säger Åkers. 

 

Storbjörk instämmer och inflikar att det i synnerhet gäller för den som är mån om en politisk karriär.

 

– I regel har det varit så att de som blir valda till viceordförandeposterna också är aktuella om det behövs nya ministrar. Så det kan vara en språngbräda i politiken. 

 

Duon spekulerar också kring vilka frågor och motioner som kan tänkas väcka störst diskussion. Hur välpolerad spåkulan är återstår att se – nästa avsnitt publiceras med facit på hand, veckan efter partikongressen. 

 

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE