Politiikka

Ps-edustaja käärmeissään ylioppilaskuntien ”pakkojäsenyydestä” ja yli 100€ jäsenmaksuista

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on jättänyt tänään opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii hallitusta ryhtymään toimiin ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumiseksi.

Immosen mukaan pakkojäsenyys ylioppilaskunnissa ja vuosittaiset yli sadan euron suuruiset jäsenmaksut sotivat pahasti yhdistymisvapautta vastaan.

”Suomen ylioppilaskuntia edustavan SYL:n on nähty ottavan monien ylioppilaskuntien ohella usein kantaa moniin poliittisiin kysymyksiin, jotka jakavat radikaalisti mielipiteitä opiskelijoiden keskuudessa. Ne ovat ottaneet kantaa aktiivisesti myös sellaisiin asioihin, jotka eivät millään tavalla liity ylioppilaskuntien toimintaan”, Immonen perustelee.

Immosen mukaan opiskelija ei voi erota ylioppilaskunnasta, vaikka se ajaisi opiskelijan mielipiteiden ja näkemysten vastaista politiikkaa.

”SYL ja monet ylioppilaskunnat ajavat lähinnä vihervasemmistolaista ja arvoliberaalia ideologiaa ottamalla kantaa esimerkiksi turvapaikanhakijoiden ja seksuaalivähemmistöjen asioihin sen sijaan, että ne toimisivat vain puhtaasti opiskelijoiden edunvalvojina”, Immonen toteaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat