Ps-edustaja puolustaa poliisia: Naisjärjestön puheenjohtajan kommentointi outoa

Lehtikuva
Lehtikuva

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen (ps.) sanoo, että Naisasialiitto Unionin puheenjohtajan Katju Aron kommentointi koskien apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen lausuntoja Suomeen saapuneesta ja ulkomaalaisten turvapaikanhakijoiden mukanaan tuomasta uudesta seksuaalihäirintään liittyvästä ilmiöstä on outoa.

Juvonen toivoo järjestön kertovan, miten naisiin kohdistuvia ahdistelu-häirintä- ja raiskaustapauksia tulisi heidän mielestään Suomessa ennaltaehkäistä ja millaisena Naisasialiitto näkee suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuskehityksen tilanteen tällä hetkellä.

– Aron kommentoinnista tulee tunne, että Naisasialiitto Union ei allekirjoita poliisin näkemystä Suomeen saapuneesta uudesta naisiin kohdistuvasta häirintäilmiöstä. Poliisi tiedotti viime joulukuussa, että naisiin kohdistuu enemmän seksuaalista ahdistelua, johon liittyy myös se, että miehet lähtevät seuraamaan naisia, käyvät käsiksi ja suutelevat väkisin. Pahimmassa tapauksessa teot ovat olleet vieläkin vakavampia, joista on tullut myös tuomioita, Juvonen toteaa.

Juvosen mukaan väkivalta, häirintä, ahdistelu, raiskaus ovat kaikki tuomittavia riippumatta siitä, tekikö ne suomalainen tai ulkomaalainen ihminen ja oli kohteena sitten suomalainen tai ulkomaalainen.

– Tarvitaan poliisin, päättäjien ja koko yhteiskunnan valppautta ja mielestäni juuri siitä on esimerkiksi apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen antamassa lausunnossa liittyen ”uuteen seksuaalihäirintäilmiöön” kyse.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat