Politiikka

Ps-edustaja tyrmistyi: ”Tämä on aivan uskomatonta” – ärähdyksen mukana tulee nyt myös parannusesitys, ja näin se toimisi

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Eduskuntaan tarvitaan oma ja erillinen valiokunta, joka käsittelee vain kansalaisaloitteita,  perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen esittää.

Juvosen mukaan valiokunnan toimintaperiaatteet tulisi luoda joustaviksi ja sellaisiksi, että asioiden käsittelyssä olisi mahdollista ottaa valiokunnan jäseniksi kulloinkin kyseiseen kansalaisaloitteeseen ja sen aiheeseen perehtyneitä kansanedustajajäseniä.

”Eduskunnassa on muun muassa lapsen seksuaalisen törkeän hyväksikäytön vähimmäisrangaistuksen korottamista esittävä kansalaisaloite, joka odottaa jo kolmatta vuotta käsittelyä. Tämä on aivan uskomatonta. Vaarana on, että aloitteet eivät tule käsiteltäviksi eduskuntakaudella lainkaan.”

Juvosen mukaan kansalaisaloitteen ääntä ei saa vaimentaa.

”Aloitteet tulee käsitellä ripeästi ja oma erityinen kansalaisaloitevaliokunta olisi tähän hyvä. Saa nähdä, missä tahdissa esimerkiksi tänään eduskuntaan jätettävä aktiivimalli kansalaisaloite ehditään käsittelemään eduskunnassa. Kansa odottaa ja haluaa asiansa käsiteltäväksi.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat