Politiikka

Ps-edustaja vastaa Heinäluomalle: ”Veteraaneille miljoonia euroja”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa vastaa SDP:n kansanedustajan Eero Heinäluoman arvosteluun. Heinäluoma oli viikonloppuna huolissaan hallituksen suunnitelmista leikata sotaveteraanien eläkkeitä itsenäisyyden juhlavuonna.

– Hallituksen ehdotus leikata itsenäisyyden juhlavuonna sotiemme veteraanien eläkkeitä on huonosti ajateltu. Vaikka kyseessä on useimpien kohdalla vain muutamasta eurosta, tulee tällainen päätös veteraaneille yllätyksenä ja pyytämättä sekä täysin vastoin juhlapuheissa luvattua, Heinäluoma sanoi puheessaan Sauvon työväenyhdistyksen 110-vuotisjuhlassa.

Heinäluoman mukaan hallituksen rintamamieseläkkeisiin esittämä leikkaus on täysin vastoin kaikkia aikaisempia puheita ja vakuutuksia.

– Itsenäisyytemme kovilla uhrauksilla lunastaneen sukupolven pieniin eläkkeisiin tehdyllä leikkauksella ei ole mitään merkitystä valtiontaloudelle. Siksi esitänkin, että hallitus peruisi rintamamieseläkkeiden leikkausesityksensä.

Elomaan mukaan hallitus itse asiassa lisää veteraaneille suunnattua rahoitusta miljoonilla euroilla. Hänen mukaansa veteraaneille tullaan osoittamaan vuonna 2017 huomattavasti aiempia vuosia enemmän rahoitusta esimerkiksi siten, että veteraanien maksuttomien kotipalvelujen saajajoukkoa laajennetaan tuntuvasti.

— Vähättelemättä rintamalisään kohdistuvaa 5 euron vuotuista menetystä, on syytä tarkastella rintamaveteraanien tilannetta kokonaisuudessaan. Nyt laajennettavien maksuttomien kotipalveluiden arvo niitä tarvitsevalle veteraanille on parhaimmillaan tuhansia euroja. Kyseisiä parannuksia olisi pitänyt tehdä jo edellisten hallitusten aikana. Sillä olisi ollut varmasti koko kansan tuki. Nyt veteraaneja on jäljellä enää 22 000.

Elomaa sanoo, että vuonna 2017 lisärahoitusta avopalveluihin on luvassa yhteensä 20 miljoonaa euroa, vuonna 2018 yhteensä 15 miljoonaa euroa ja vuonna 2019 yhteensä 5 miljoonaa euroa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat