Politiikka

PS hurjana Espoossa: Farkut ja t-paita pannaan – ”herättävät ärsytystä ja halveksuntaa”

Thinkstock
Thinkstock

Perussuomalaiset haluavat Espoon valtuustoon pukeutumiskoodin. Aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut huomauttavat, että ”kuluvalla kaudella on esiintynyt lukuisia esimerkkejä, jossa pukeutumista ei ole riittävästi mietitty etukäteen”.

– Tai sitten on tarkoituksella haluttu poiketa tavanomaisesta kiinnittämällä yleisön ja tiedotusvälineiden huomiota itseensä saavuttaakseen ansiotonta etua tulevia tilanteita silmälläpitäen, aloitteessa muotoillaan.

Pukeutumiskoodia haikailevat eivät suvaitse muun muassa shortseja, tv-paitaa tai farkkuja – eivätkä ”asiaankuulumattomia, provosoivia kuvia tai lauseita vaatetuksessa”.

– Ne herättävät monessa turhaa ärsytystä ja halveksuntaa. Pukeutumisella tulee myös välttää muiden valtuutettujen loukkaamista ja muiden kunnioitusta niille, joiden arvokkuus ei salli alentua samalle tasolle.

Allekirjoittajat vetoavat siihen, että eduskunnassa ja monessa muussa elimessä on ennakkoon päätetty pakollinen tai vahvasti suositeltava koodi kokouksiin pukeutumista varten.

Pukeutumiskoodin noudattamista valvoisi aloitteen mukaan valtuuston puheenjohtaja tai ”muu siihen sopiva henkilö tai elin”, joka ottaisi tarvittaessa asiaan kantaa ”tilanteen edellyttämällä tavalla”. Aloitteen on allekirjoittanut ensimmäisenä Kurt Byman (ps.).

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat