Politiikka

PS jättää kiinteistön, sinisiin loikannut Vistbacka yllättyi, mitä tästä seuraa? – Slunga-Poutsalo remontista : ”Pää repeää”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Raimo Vistbackan mukaan määräaikainen vuokrasopimus pitää – hän haluaa hakea perussuomalaisten kanssa sopua kiinteistöasiaan.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Raimo Vistbackan mukaan määräaikainen vuokrasopimus pitää – hän haluaa hakea perussuomalaisten kanssa sopua kiinteistöasiaan.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Raimo Vistbackan mukaan määräaikainen vuokrasopimus pitää – hän haluaa hakea perussuomalaisten kanssa sopua kiinteistöasiaan.

Perussuomalaisten puoluetoimisto on muuttanut uusiin tiloihin Helsingin Yrjönkadulta Iso-Roobertinkadulle. Toiminta käynnistyy uudessa osoitteessa huomenna.

Perussuomalaisten tiedotteen mukaan aikaisempia toimitiloja Yrjönkadun osoitteessa on uhannut mittava putkiremontti, joka olisi vaarantanut valmistautumisen tuleviin maakunta-, eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin kuluvan vuoden aikana.

– Yrjönkadun toimitilojen putkiremontti on ollut vireillä jo pitkään, ja on erittäin todennäköistä, että remontti realisoituu lähiaikoina. Perussuomalaiset eivät voi ottaa sitä riskiä, että putkiremontin aiheuttama häiriö vahingoittaisi vaalityötä ajanjaksolla, jolloin häiriötön työskentely-ympäristö on ehdottoman välttämätön, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo totesi tänään perussuomalaisten tiedotteessa.

Helsingin Uutiset kertoi jo aiemmin, ettei Slunga-Poutsalo kommentoi, maksaako puolue muuton aikanakin vuokraa Yrjönkadun toimitiloista Perussuomalaisten tukisäätiölle. Puoluetoimiston väki on varautunut siihen, että toimisto sijaitsee Iso Roobertinkadulla seuraavat kaksi ja puoli vuotta. Sen jälkeisestä sijainnista päätetään myöhemmin. Yrjönkadun toimisto on remontoitu perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen.

”Mielenkiintoinen tilanne.”

Perussuomalaisten tukisäätiön johdossa on perussuomalaisista sinisiin loikannut politiikan konkari Raimo Vistbacka. Yhtä lailla perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, sinisten nykyinen ”rivimies” Timo Soini on säätiön hallituksen jäsen.

– Huhun olen kuullut, taikka olen nähnyt paperinkin, jossa he ovat ilmoittaneet, että he ovat aikeissa muuttaa. Säätiö ei ole muutoin reagoinut kuin katsoo, että on voimassaoleva määräaikainen sopimus, tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbackka kertoo Demokraatille.

Hän ei ole perussuomalaisten päivän tiedotteesta tietoinen.

– Mielenkiintoinen tilanne, mutta tosiaan minä en ole nähnyt sellaista ilmoitusta vielä ollenkaan.

Vistbacka painottaa, että määräaikainen vuokrasopimus säätiön ja perussuomalaisten välillä Yrjönkadun tiloista on voimassa 1.2.2022 asti.

Vistbacka allekirjoittaa tulkinnan, jonka mukaan perussuomalaiset voivat olla missä vain, kunhan vuokra tulee hoidetuksi.

– Eikös se näin ole. Eihän meillä ole sanomista siihen. Mutta heidän kanssaan on määräaikainen vuokrasopimus ja vuokranantaja ei ole lainkaan tehnyt mitään sellaista, joka olisi peruste vuokrasopimuksen rikkomiseen. Kaikki tietävät minun käsittääkseni juridiikasta sen verran, että jos on määräaikainen sopimus eikä ole mitään sopimusrikkomuksia tehty, niin pääseehän siitä sopimuksella irti, mutta mikä on hinta, se on asia erikseen.

”Kyllä, jos hinnasta sovitaan.”

Voitaisiinko vuokrasopimus säätiön puolesta purkaa, jos sellainen tulisi kyseeseen?

– Kyllä jos hinnasta sovitaan. Sen takiahan se on tehty ne järjestelyt aikoinaan ja 10 vuodeksi vuokrattu, että kaikki pysyisivät tyytyväisinä. Näin tähän saakka on ollut, mutta nyt on jotakin erikoista tapahtunut, josta itse en tällä hetkellä tiedä, Vistbacka vastaa.

Vistbackan käsitys on se, että remontoinnin yhteydessä puoluetoimiston tilat eivät kaipaa putkiremonttia.

– Me emme voi vaikuttaa siihen, jos taloyhtiössä, sen huoneistoissa tehdään putkiremontti. Puoluetoimiston tiloihin se ei liity. Sinne ei ole putkiremonttia tulossa.

– Täytyy nyt pohtia ja säätiön hallituksen jäsenten kanssa keskustella, millainen mahdollisuus on tehdä sovintoratkaisua. Minun mielestäni tällaisessa tilanteessa kannattaisi pyrkiä määrättyyn sovintoratkaisuun. Rahaahan heillä on riittävästi vaikka minkälaiseen ratkaisuun, eikös heille lehtitietojen mukaan tullut aika mojova summa puoluetukirahoja juuri, Vistbacka toteaa.

Slunga-Poutsalo: ”Siitä on vaikea kommunikoida”.

Puolusihteeri Slunga-Poutsalo toteaa myös Demokraatille, että perussuomalaiset on tässä vaiheessa keskittynyt putkiremontin takia muutto-operaatioon.

– Me emme voi jäädä odottelemaan, koska meillä on kuitenkin kolmet vaalit tulossa. Säätiön kanssa on oltu yhteydessä suuntaan jos toiseen. Koska säätiön suurin tehtävä on perussuomalaiset rp:n tukeminen, yhteiset neuvottelut asiasta ovat käynnissä.

Slunga-Poutsalo toteaa, että isännöitsijän arvion mukaan putkiremontti alkaa huhti–elokuussa. Jos se alkaisi esimerkiksi elokuussa, maakuntavaaleihin olisi aikaa enää pari kuukautta.

– Siinä vaiheessa minkäänlainen muuttaminen on aivan mahdotonta.

Perussuomalaisten kannasta Yrjönkadun kiinteistön vuokra-asioihin ja tähän liittyvästä neuvottelusta säätiön kanssa Slunga-Poutsalo ei halua puhua.

– Tämä on keskeneräinen tämä asia heidän kanssaan, siitä on vaikea kommunikoida. Tässä haetaan hyvää mallia siihen. Toki se on ymmärrettävästi heidän osaltaan, jos putkiremointin takia tila jää tyhjäksi, haastava tilanne yhtä lailla. Tässä haetaan hyvä yhteinen näkemys asiaan, Slunga-Poutsalo toteaa ja vakuuttaa, että neuvotteluvälit ovat.

”Se on työsuojelurikkomus, jos pistän porukan toimiin.”

Slunga-Poutsalon mukaan perussuomalaiset on varautunut kaikkiin mahdollisuuksiin. Mitään juridista prosessia hän ei odota syntyvän.

– En usko.

– Se ei ole tässä oikeastaan ollut se isoin kysymys, että tätä meidän ja säätiön kuviota lähdetään erikseen vatkaamaan. Säätiön säännöt ovat hyvin selkeät, mikä on sen tehtävä. Sieltä on vakuuteltu, että he toimivat säätiön sääntöjen mukaisesti. Heidän tehtävä on perussuomalaiset rp:n tukeminen. Tämä on lähtökohta eikä ole epäilystä, etteikö tästä yhteistä ymmärrystä ole syntynyt ja synny.

Slunga-Poutsalo ei lähde spekuloimaan myöskään sillä, minkä puolueen suuntaan säätiön hallituksen jäsenet ovat kallellaan. Sillä ei ole hänen mukaansa merkitystäkään. Hän viittaa kesällä käytyyn julkiseen keskusteltuun, jossa on Slunga-Poutsalon mukaan käynyt voimakkaasti ilmi, että säätiön sääntöjen muuttaminen olisi hyvin vaikeaa jo senkin vuoksi, että säätiöllä on kiinteistö- ja velkasuhde perussuomalaisiin.

Kuten Vistbacka, myös Slunga-Poutsalo toteaa, että Yrjönkadun kiinteistön viidennessä kerroksessa olevan puoluetoimiston tiloja remontti ei kuitenkaan koske. Toimiston tiloissa on jo uudet putket.

Slunga-Poutsalo kuitenkin toteaa, että neljässä alimmassa kerroksessa menevät vedet poikki ja seiniä piikataan. Sitä myöten mikään ei toimi puoluetoimistossakaan.

– Se on työsuojelurikkomus, jos pistän porukan toimiin ja vessat ja viemärit eivät toimi. Se ei paljon auta, että meillä on uudet vesiputket viidennessä kerroksessa. Talo on 1920-luvulla rakennettu talo, suuri piikkausmäärä on tulossa niin, että päähän siellä repeää, Slunga-Poutsalo sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat