Politiikka

PS-kansanedustaja syyttää ministeriötä feminismin levittämisestä – ei antaisi kirjaa ysiluokkalaisille

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen on tehnyt opetusministerille kirjallisen kysymyksen koskien opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä ostaa feministikirjailija Chimamnda Ngozi Adichien kirja Meidän kaikkien pitäisi olla feministi (Otava) sekä päätöstä lahjoittaa se ensi keväänä jokaiselle suomalaiselle peruskoulun yhdeksäsluokkalaiselle.

Opetushallitus on ilmoittanut, että kirjalahjan tavoite on synnyttää monipuolista keskustelua tasa-arvosta sekä ihmisen oikeudesta olla ja toimia omana itsenään.

– Suomeen on tänä vuonna perustettu feministien puolue, joten halutaanko kirjan myötä edistää juuri tämän puolueen asiaa? Opetus- ja kulttuuriministeriö on joka tapauksessa tehnyt päätöksen, jossa kiistanalaista ideologiaa tyrkytetään kaikille yhdeksäsluokkalaisille, Raatikainen tiedottaa.

– Tasa-arvoa tulee opettaa lapsille ja nuorille, mutta ilman, että kaikkia kehotetaan olemaan feministejä. Tasa-arvon kannattaminen ei ole sama kuin olla feministi. Lapsia ja nuoria tulee ohjata itsenäiseen ajatteluun ja opettaa tosiasioita, ei ohjata heitä poliittisesti. Kansalaisten verorahoja ei myöskään pidä käyttää poliittisen propagandan levittämiseen, hän kirjaa tiedotteeseensa.

Kansanedustaja kysyy kirjallisessa kysymyksessään muun muassa, aikooko asianomainen ministeriö sallia ”kiistanalaisen ideologian levittämisen” kaikille suomalaisille yhdeksäsluokkalaisille?

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat